Societat

residus

La mediació torna a fracassar i la vaga a Girona continua

Quatre hores de reunió entre empresa i treballadors no permeten arribar a cap acord

No hi ha entesa perquè el conveni fixi la data de l'equiparació salarial

Quatre hores de reunió entre l'empresa FCC i el comitè d'empresa dels treballadors de la recollida selectiva de Girona no van servir perquè les parts arribessin a cap acord, i avui la vaga arriba al novè dia. El conflicte laboral ha entrat en un carreró sense sortida, ja que els treballadors volen que el conveni d'ara ja reculli l'equiparació laboral amb les mateixes condicions de Musersa, mentre que FCC considera que el conveni que ara es negocia no ho ha de recollir i que el 2012 és quan ho haurà de fer.

El secretari general d'activitats diverses, Xavier Vives, critica l'actitud de l'empresa, que a més ahir en la mediació no hi va voler la presència de l'altra empresa que aspira a l'adjudicació. “No sabem a què juga, només volem que el conveni reculli allò que ja ens ha certificat l'Ajuntament per escrit”, sosté Vives, que assegura que els treballadors l'única cosa que demanen “és saber quin dia obtindran l'equiparació”. Avui a dos quarts de sis de la tarda hi haurà una concentració dels treballadors a la plaça del Vi de Girona.

L'Ajuntament, al marge

L'Ajuntament de Girona tampoc va assistir ahir a la mediació a Treball, ja que entén que amb el procés concursal en marxa per adjudicar el nou concurs de recollida d'escombraries i neteja viària no pot fer cap pas que “pugui influir en el concurs”. La preocupació és que això pogués alterar els plecs de clàusules i alguna de les empreses se sentís perjudicada. L'alcaldessa, Anna Pagans, i el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, ja van confirmar per escrit amb una carta als treballadors el compromís de certificar l'equiparació quan es creï la nova societat que sorgirà de l'adjudicació del nou concurs. Pagans ja va demanar “seny” als vaguistes perquè abandonessin la seva posició, i Pardo veu la convocatòria de la mesura “com una vaga preventiva”. La vaga està provocant problemes i desbordaments en alguns punts de la ciutat.

LA DATA

11.4.2011
Va ser el dia en què els treballadors de la recollida selectiva van començar la vaga indefinida a Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.