El Ajuntaments del Pallars afectats per la MAT lamenten l'ajornament fins al 2013

Els alcaldes dels municipis afectats pel pas de la línia de molt alta tensió que ha projectat Red Elèctrica Española per unir Catalunya i Aragó passant pel Pallars Jussà han dit que l'ajornament del projecte dos anys més «no és una bona notícia» donat que el que ells demanen és la retirada del projecte. Josep Castells, alcalde del Castell de Mur, explica que l'ajornament és tant sols un endarreriment per tornar a tenir «el problema» sobre la taula d'aquí uns anys. Antoni Grasa, alcalde del municipi d'Isona i Conca Dellà, s'ha pronunciat en la mateixa línia i ha dit que «no es la primera vegada que ajornen el corredor» i que l'únic que aporten els ajornaments és una gran preocupació al territori.

Aquesta no és la primera vegada que Red Elèctrica Española ajorna el projecte de la MAT del Pallars ni remodela el projecte, canviant el traçat. Aquesta decisió no ha agradat als Ajuntaments del Pallars Jussà afectats pel seu pas donat que creuen que ja han viscut massa cops ajornaments. La línia estava prevista pel 2011 i ara s'ajornaria fins al 2013.

Josep Castells, alcalde del Castell de Mur, diu que la bona notícia pel territori seria la comunicació de que es retira el projecte de MAT. Aquesta línia travessaria 15 quilòmetres del Pallars Jussà, afectant a 4 municipis. La línia projectada és de 400kW. Castells explica que trobar-se sobre la taula un nou ajornament és una falta de planificació per part dels promotors i diu que els ajornaments solament generen una gran preocupació donat que aquest «fantasma» sempre torna aparèixer. Antoni Grasa diu que si es una decisió estratègica no agrada al territori i cal que siguin valents els promotors i plantegin el projecte definitiu per poder presentar al·legacions si s'escau.

Els alcaldes del Pallars Jussà diuen que malauradament l'endarreriment del projecte ja l'han viscut d'altres cops i sempre torna a aparèixer el projecte. Aquest ajornament per la indefinició del traçat diuen que és una estratègia que despista als alcaldes al haver-los plantejat en els darrers anys tantes propostes diferents que al final ja no saben quina és la definitiva per Red Elèctrica Española.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.