Societat

Un altre tren i una dotzena d'autocars recullen els passatgers de l'Euromed avariat

Alguns dels viatgers no han pogut arribar a temps als enllaços que tenien previstos amb altres transports

Renfe assegura que la incidència no ha afectat el funcionament horari de la línia Barcelona-Alacant

Un tren procedent de València ha recollit aquesta tarda part del passatge de l'Euromed avariat al seu pas per Ulldecona (Montsià), segons ha informat Renfe. El comboi, aturat per una incidència elèctrica, viatjava des de València amb destinació Barcelona i ha deixat 600 persones sense poder continuar el seu trajecte.

La resta dels passatgers han continuat el seu viatge per carretera fins a la capital catalana repartits en una dotzena d'autocars habilitats per la companyia ferroviària. Aquest transport alternatiu ha arribat cap a tres quarts de quatre de la tarda, quan els afectats ja duien prop de tres hores aturats sense llum ni aire condicionat a l'interior dels vagons, segons han dit alguns viatgers.

Enllaços perduts

Una gran part dels passatgers de l'Euromed, prop d'un 40%, eren aficionats del Barça procedents de la final de la Copa del Rei que es va disputar aquest dimecres a la nit a València. En alguns casos, els afectats no han pogut arribar a temps als enllaços aeris i marítims que tenien previstos per passar les vacances de Setmana Santa.

Aquest és el cas d'una família de 5 persones que, a causa de l'incident, han perdut el creuer que sortia a les 17 hores del port de la capital catalana i el cost del qual ascendia fins als 5.000 euros, segons que han informat. Altres persones han perdut enllaços aeris des del Prat i des de l'aeroport de Girona.

De moment, Renfe ha indicat que es tornarà l'import del bitllet de tren a tots els passatgers

Cares conegudes

Entre aquests, hi havia algunes cares conegudes com el periodista Joaquim Maria Puyal; l'exsecretari general de l'Esport a la dècada dels 90, Josep Lluís Vila-seca; l'actual secretari general de l'Esport, Ivan Tubau; l'exconseller d'Agricultura i diputat socialista, Joaquim Llena i el secretari del govern, Germà Gordó.

Normalitat a la línia

La companyia també ha assegurat que l'avaria elèctrica no ha afectat el funcionament horari de la línia de l'Euromed que uneix Barcelona amb Alacant.

Per la seva banda, l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, ha celebrat des del Twitter el bon funcionament del trasllat dels passatgers del tren als autocars i ha felicitat els cossos de seguretat. En concret, Ventura ha atorgat “un 10 per a tots ells, també per a la Policia Local i els Mossos”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.