Societat

TERRASSA

Creen una plataforma comarcal contra les retallades

Reunió CCOO i la UGT han convocat totes les entitats socials i veïnals del Vallès a una trobada dijous al casal Pere Quart de Sabadell Manifestació Els sindicats proposaran organitzar una primera protesta massiva a Terrassa

Els sindicats CCOO i UGT han convocat totes les entitats socials i veïnals del Vallès Occidental a una reunió que es farà dijous a la tarda al casal Pere Quart de Sabadell. L'objectiu de la trobada és constituir una plataforma que coordini les accions de protesta contra les retallades impulsades per la Generalitat. Un membre de CCOO ho va avançar dimarts passat en una assemblea d'entitats a la seu de l'associació de veïns de Montserrat.

L'objectiu de la coordinadora serà defensar els pilars de l'estat del benestar, com ara la sanitat, l'ensenyament i els serveis socials. També prioritzarà la cohesió social. En aquest sentit, es vol impulsar el suport a la recollida de firmes per dur a terme la iniciativa legislativa popular (ILP) a favor de la dació per pagament d'hipoteques. En últim lloc, es vol influir en les polítiques fiscals.

Els sindicats pretenen que la participació en aquesta coordinadora sigui eficient, com més àmplia millor, per articular accions comunes. La primera trobada es planteja com un punt de partida d'una coordinació flexible entre els participants. De fet, tot i que la proposta de crear aquesta plataforma hagi sorgit de CCOO, la idea és que la plataforma funcioni de manera assembleària i que les entitats hi opinin obertament. Serà d'àmbit comarcal, per aplegar així el màxim nombre de persones i entitats que es pugui, per tal que les seves convocatòries tinguin ressò. Tot i així, es respectarà l'autonomia de cada entitat participant, que hauran de continuar amb les seves accions, de manera organitzada i amb un mateix objectiu, mitjançant un treball en xarxa.

De moment, dijous es plantejarà la possibilitat de convocar una primera manifestació a Terrassa. Amb tot, les mobilitzacions es mantindran en el temps perquè els sindicats estan convençuts que l'ofensiva del govern de la Generalitat contra l'estat del benestar és a llarg termini i, per tant, el moviment ha de ser de resistència de manera continuada en el temps.

El manifest

El president de l'associació de veïns de Montserrat, Antonio Cazorla, va convocar dimarts una assemblea d'entitats veïnals i socials de Terrassa amb l'objectiu d'elaborar un manifest contra l'atac a l'estat del benestar. La intenció de Cazorla és donar suport a cadascuna de les associacions que gairebé cada setmana protesten a la ciutat ja sigui contra els desnonaments o contra les retallades en l'àmbit de la sanitat i l'ensenyament. El líder veïnal proposa convocar mobilitzacions periòdicament, “cada setmana o cada quinze dies”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.