Societat

turisme

La Setmana Santa fa ressuscitar el turisme

Els hotels s'acosten al ple a Barcelona, aconsegueixen bona ocupació a la costa, però els del Pirineu queden enrere

El sector turístic ja mira l'estiu amb un cert optimisme després de dos anys molt dolents

Els països nòrdics i Rússia són els mercats emergents

Tornada força tranquil·la amb cues intermitents

Els turistes que aquesta Setmana Santa han triat Catalunya com a destinació de les seves vacances han deixat un alè d'esperança en el sector. Els hotels de Barcelona s'han acostat gairebé al ple; a la Costa Brava i la Daurada s'han mogut al voltant del 60% i el 80%, mentre que a les comarques pirinenques és on l'ocupació ha estat més fluixa per culpa del temps. El president de la Confederació Catalana d'Allotjaments Turístics, Joan Molas, considera que el moviment de visitants d'aquests dies és un bon auguri per a l'estiu, i, en la mateixa línia, el president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV), Francesc Carnerero, parlava ahir d'“optimisme moderat gràcies a la bona Setmana Santa”.

El sector, de totes maneres, és prudent –vistos els resultats molt dolents del 2009 i el 2010– i valora com a presagis de recuperació que a l'arribada dels tradicionals britànics, alemanys i francesos s'hi han afegit nòrdics i russos, que són mercats a l'alça. Una altra nota positiva la dóna Frank Granados, de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona: l'estada mitjana ha passat de quatre a cinc dies. Alguns turistes, assegura, van triar la capital catalana després de suspendre el viatge a algun país del nord d'Àfrica.

LA XIFRA

2
milions
de turistes han visitat Catalunya entre el gener i el març, un 1% menys que fa un any, segons Frontur.

Nou morts i les cues habituals

Un accident en què van resultar implicats tres cotxes a la C-58 a Vacarisses (Vallès Occidental) i que va provocar deu ferits va causar retencions ahir en l'operació tornada de les vacances dels vehicles que es dirigien a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les principals complicacions es van concentrar a l'AP-7 entre el Vendrell i Martorell, a l'A-2 a la zona del Bruc. Les primeres cues –entre set i vint quilòmetres– es van produir al migdia, perquè moltes famílies volien arribar a casa per menjar la mona, i es van anar repetint fins al vespre. El balanç de víctimes mortals és de nou, dues menys que en la Setmana Santa de l'any passat. També hi ha hagut menys mobilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.