Societat

Un sindicat dels Mossos recorda a Delort que és “tan responsable” com Saura dels últims quatre anys

SME-CCOO contesta les crítiques de l'exsecretari de Seguretat Pública a l'últim govern advertint que “encara té despatx” a la Generalitat

El portaveu sindical, Antoni Castejón, acusa Delort “de no haver ajudat els Mossos” en un moment d'“escarni públic brutal”

El sindicat SME-CCOO ha recordat aquest dimarts a Joan Delort, exsecretari de Seguretat Pública de la Generalitat, que és “tan responsable” com l'exconseller Joan Saura del que ha passat durant l'última legislatura amb el cos policial, “una de les pitjors de la seva història”, en paraules del portaveu sindical Antoni Castejón.

“Sorprès” per les declaracions de Delort a l'Avui perquè, al seu parer, donen la raó al què el sindicat denunciava sobre el comandament encapçalat per Saura i Joan Boada, Castejón també critica que Delort ho reconegui ara enlloc d'“haver ajudat els Mossos” en un moment d'“escarni públic brutal”.

També recorda que “encara té despatx” a la Generalitat.

“Estem sorpresos d'aquestes declaracions perquè dóna la raó al què hem dit durant anys”.

Amb aquesta afirmació, el portaveu de SME-CCOO s'ha mostrat indignat amb les paraules de Delort perquè fa temps que denuncia que “l'etapa de Saura ha estat la pitjor amb diferència” i considera que Delort n'és el “principal responsable”, juntament amb l'exconseller i Boada.

Castejón li retreu a Delort que “ara” faci aquestes declaracions quan els Mossos han patit el pitjor “escarni públic” mentre ell era secretari de Seguretat Pública i li recorda que les persones “competents” quan veuen “irregularitats” les denuncien, a més de lamentar que la “dimissió” es practiqui poc en aquest país.

El portaveu recorda quan li van demanar que defensés públicament i jurídicament els agents antiavalots després d'actuacions criticades en manifestacions i assegura que els va “donar l'esquena”.

En aquest sentit, es mostra convençut que el cos de policia “sap qui és i què ha fet” i ningú li té confiança.

Com a exemple de la seva mala praxi, Castejón també posa sobre la taula que és l'”únic” secretari de Seguretat Pública que ha estat denunciat per un inspector dels Mossos, en referència al cas de l'inspector de Figueres, Ferran Gómez, que el va denunciar per la seva actuació “dictatorial”, en paraules de Castejón, durant el polèmic episodi de la nevada.

En opinió seva, Delort és un “supervivent” perquè porta deu anys en alts comandaments independentment del govern que hi hagi.

“Vingui el govern que vingui sempre té el seu despatx”, afegeix Castejón, que considera que aquestes acusacions a l'anterior conseller “són la seva manera de justificar-se davant d'un nou govern del que va fer anteriorment”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.