Societat

El personal del Trueta amenaça amb una tancada

Els treballadors van ocupar ahir els despatxos de gerència i van forçar una reunió extraordinària

Uns dos-cents treballadors de l'hospital Josep Trueta de Girona es van manifestar ahir davant del centre, van tallar l'N-II durant uns quants minuts i van ocupar els despatxos de la gerència de l'hospital per expressar el seu desacord amb la supressió de l'encavalcament de torns. Aquest concepte es refereix a l'allargament de la jornada laboral que fa el personal assistencial (infermeres i zeladors) per intercanviar informació sobre els pacients abans de començar el torn i quan l'acaba. Un concepte que si s'elimina representarà la supressió de quinze llocs de treball eventuals. Amb l'ocupació dels despatxos de gerència, els membres de la junta de personal van forçar una reunió extraordinària amb el gerent del centre, Rafael Gràcia, en la qual els sindicats li van fer arribar el seu posicionament sobre l'encavalcament de torns. Per avui hi ha convocada una altra reunió i, depenent del resultat, el personal està disposat a iniciar avui una tancada indefinida al hall del Trueta. La junta de personal del Trueta manté que la supressió dels encavalcaments de torns afecta la qualitat assistencial, i no estan disposats a renunciar-hi.

Quant a l'anunci del conseller de Salut sobre l'aturada de la tisorada, la presidenta del Col·legi d'Infermeria de Girona, Carme Puigvert, creu que és bo que es faci un replantejament i que es tingui en compte la veu dels professionals implicats. L'alcalde d'Olot i president del patronat de la Fundació Hospital Sant Jaume d'Olot, Lluís Sacrest, celebra la voluntat del govern d'estudiar amb més calma les mesures a prendre per fer més sostenible el model sanitari i va expressar la confiança que no és una estratègia electoral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.