Societat

Societat

Rosers, pins i altres espècies de Tossa

Un pi i el roser d'un hotel fan revifar el debat entre lescandidates a Tossa de Mar sobre la política verda de CiU

La història va començar amb un roser del carrer Pola, va continuar amb un altre roser, de l'hotel Tonet, i ara és un pi. El cas és que a Tossa s'ha encetat un debat polític sobre la vegetació, sobre si l'equip de govern s'estima o no les plantes o si n'estima unes més que d'altres segons a quina façana s'arrambin.

Però ara també es fan sentir els ciutadans implicats. Els amos de l'hotel Tonet defensen “el roser de l'avi Quimet” i no volen que se'l vinculi a cap política, però fan tard, perquè, del roser, ja en va parlar Tossa Unida en un butlletí, en el sentit que també hauria d'haver estat arrencat si s'apliqués el mateix criteri que amb el del carrer Pola. Pilar Mundet (PSC) hi coincideix, però s'afanya a dir que malgrat tot no vol que això s'interpreti com una crida a arrencar també el roser de Can Tonet.

Sortint al pas de les crítiques, i per donar una mostra del tarannà proarbrat de CiU, l'alcaldessa, Imma Colom, va explicar que s'havien fet aturar unes obres d'un aparcament en superfície de 43places perquè els amos havien talat un pi “singular”, segons el pla general, i que això comportaria haver de plantar, possiblement, acàcies. La promotora afirma que se sent “espantada” i tipa dels pals a les rodes que, assegura, li posa l'Ajuntament i fins i tot va portar el tema al Síndic de Greuges. El projecte ja fa més d'un any que es va presentar i sembla que està encallat, cosa que no entén, tampoc, Mundet: “Amb els problemes d'aparcament que hi ha a Tossa, per una promoció privada que surt se li hauria de posar l'estora vermella”. Mundet no està d'acord amb la tala del pi: “No ho puc aprovar de cap de les maneres, però segons el pla general el pi s'hauria de substituir per un exemplar de les mateixes característiques, i no pas acàcies”. Malgrat tot, diu que els propietaris ja han tingut la iniciativa de replantar el pi perdut, i acaba amb una reflexió: “La llei està feta al servei de les persones, i no al revés, aplicar les coses literalment ens porta al fonamentalisme”. Mentrestant, diuen, entre d'altres Mundet, hi ha un pàrquing molt a la vora del que està encallat, que pertany a Maria Teresa Moré, regidora de l'Ajuntament i que va poder obrir per Setmana Santa, fent pagar, tot i que l'hotel al qual està vinculat està tancat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.