Societat

LA CRÒNICA

Guants vermells per a la donació de sang

El dia amenaça pluja i l'ambient a la plaça Cívica del campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és tan gris com el color del cel, ja que són pocs els estudiants que han decidit dinar a l'aire lliure. Quan passen uns minuts de les dues del migdia, un grupet de nois i noies s'aixeca de les taules. Crida l'atenció perquè porten globus de color vermell i vesteixen un guant també d'aquest color. L'estranyesa va en augment quan comença a sonar l'èxit dels anys vuitanta de Nena, titulat 99 Red Balloons.

El grupet –format per una quinzena de persones– es dirigeix cap al pont de la plaça Cívica i comencen a ballar. L'estranyesa dóna pas a la sorpresa, de la mateixa manera que la coreografia passa del ritme de Nena al del Thriller de Michael Jackson.

Alguns curiosos envolten els ballarins. Altres estudiants i professors passen pel seu costat, atrafegats, gairebé sense mirar-los. També es veuen joves que els fan fotografies i els graven en vídeo. Imatges que amb tota seguretat correran com la pólvora per les xarxes socials. Encaixant tot el que ha succeït en poc més d'un minut, com si es tractés d'un trencaclosques, l'observador arriba a la conclusió que està davant d'un flashmob.

Flashmob és el terme anglosaxó amb què es coneix una acció organitzada en què diverses persones es concentren en un lloc públic amb algun objectiu. Pot ser simplement per diversió però en aquest cas, el flashmob de la UAB té com a objectiu promoure la donació de sang entre els universitaris, segons explica Vanesa Pleguezuelos, promotora i participant de l'esdeveniment.

Ni el temps ni estar en plena època d'exàmens ha acompanyat la iniciativa. No obstant això, Pleguezuelos assegura que l'última campanya de donació feta a la UAB –la pròxima comença la setmana vinent– va atreure 800 persones. “Hem rigut i hem passat una bona estona”, hi afegeix Pleguezuelos, mentre que la coreògrafa Marta Sanmartín manifesta que “hem ballat per una bona causa”. Això sí, amb passos senzills i molt visuals, perquè “l'important és divertir-se”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.