Societat

Educació

7.288 alumnes gironins, a les proves de primària

Es duu a terme avui i demà a 248 escoles de la demarcació als estudiants de sisè

Proves de llengua catalana i matemàtiques avui, i de llengua castellana i llengua estrangera demà per comprovar quin és el grau d'assoliment de competències bàsiques quan s'acaba la primària. Aquesta avaluació, que es fa des del 2009 a Catalunya, s'adreça aquest any a 71.387 alumnes, dels quals 7.288 són de les comarques gironines. En total, participen a la demarcació 248 centres escolars i hi haurà onze comissions que coordinaran la prova.

Aquesta vegada s'ampliarà la informació a les famílies perquè coneguin el nivell de l'alumne de manera més detallada, segons va informar el Departament d'Educació. Amb aquestes proves es podran conèixer els nivells assolits per cada alumne en les diferents àrees i en aspectes concrets, com ara l'ortografia. A l'informe, també s'explicitarà si el nivell de l'estudiants és alt, mitjà o baix, la utilització de vocabulari adequat, la realització coherent d'un text o el desplegament de figures geomètriques per tal d'orientar-lo per aconseguir processos de millora.

L'informe que es lliurarà a les famílies es completarà amb el de la situació mitjana dels centres escolars de Catalunya. Les dades tenen valor informatiu del nivell quan acaba l'etapa de primària per intentar solucionar-ne les mancances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.