Societat

Educació

Arrenquen les protestes de docents contra les retallades

Els sindicats van fer una crida a expressar al carrer el seu rebuig, i ahir es van fer les primeres concentracions

Els pressupostos dels centres escolars es veuran afectats i les plantilles es podrien reduir

Els sindicats alerten que es posa en perill
la qualitat

Les protestes de docents contra les retallades ja han començat i des dels sindicats es fa una crida que dimecres vinent es facin noves concentracions davant dels centres. A les comarques gironines, se'n van fer ahir. A Banyoles, una trentena de professors de l'institut Pere Alsius es van concentrar durant uns quants minuts al carrer de la Sardana i en van tallar el trànsit. Els participants van seure en cadires a la calçada, van portar llibres i ordinadors, i no van exhibir pancartes ni van cridar consignes. Dos agents dels Mossos d'Esquadra van seguir la concentració i van anar desviant els pocs vehicles que es van veure afectats per l'acte de protesta. Al cap d'uns quinze minuts els professors van aplaudir i es van retirar a l'interior del centre. El portaveu del col·lectiu, Francesc Granell, va fer notar la preocupació de la comunitat educadora per les retallades i va advertir que es posa en perill la qualitat de l'ensenyament públic.“Posa en qüestió la igualtat d'oportunitats i això no és només un problema de l'ensenyament sinó que és un problema social, global”, va alertar.En el cas d'aquest institut –va apuntar– el pressupost es redueix en un 24 %. A l'Escala, els docents van fer una concentració davant l'Ajuntament.

CCOO alerta en un comunicat que “les plantilles dels centres públics docents de Catalunya es veuran sensiblement reduïdes l'any vinent”. El sindicat destaca que aquestes retallades tindran incidència en la qualitat educativa. “El govern parla de reduir el fracàs escolar i, en canvi, es redueixen els recursos als centres públics i el nombre de professionals que fins ara feien reforç a l'alumnat”, es destaca.

Els sindicats de docents ja han reiterat des que s'han anunciat les retallades que es posa en perill la qualitat de l'ensenyament públic de Catalunya.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va afirmar ahir, en roda de premsa, que les noves mesures de reorganització de plantilles per al proper curs escolar “demostren una clara aposta del departament per la qualitat de la docència als centres i per la lluita contra el fracàs escolar”. La consellera manté que allò que defineix la qualitat en el sistema i ajuda a combatre el fracàs escolar no són simplement les hores de permanència al centre, sinó la manera en què aquestes hores s'estructuren. La consellera assegura que “la dimensió de la plantilla és la mateixa”.

Dilluns comença la preinscripció de batxillerat

Dilluns vinent s'obre el termini de preinscripció per als estudis de batxillerat. Fins al 20 de maig es pot fer la sol·licitud; la matriculació, de l'1 al 7 de juliol. S'estan fent xerrades explicatives als centres.

La UdG, en llocs rellevants per a la docència

Els estudis de la UdG figuren en el segon lloc del rànquing de docència d'un diari de Madrid, mentre que la UdG és la tercera de l'Estat espanyol en qualitat global de la recerca, segons la FECYT.

Proves d'avaluació de primària

Les proves d'avaluació de sisè de primària es van iniciar ahir a 248 centres gironins, per a 7.288 alumnes. Es va fer català i matemàtiques, i avui és el torn de llengua castellana i llengua estrangera.

Xerrada de la UdG sobre l'èxit educatiu

En el marc del projecte educatiu de ciutat, el professor Gil Noam, de la Universitat de Harvard, parlarà avui, a les set de la tarda a l'edifici de la Generalitat, de com promoure l'èxit a secundària.

Un concurs de webs premia dos instituts gironins

L'institut Cendrassos de Figueres i el Salvador Espriu de Girona han aconseguit el primer premi i el tercer del concurs d'elaboració de webs a la categoria de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.