Societat

salut

Una altra manifestació dels treballadors del Trueta

Uns 170 metges, infermeres i zeladors van tallar ahir l'N-II per rebutjar les retallades

Exigeixen una altra reunió per avui amb la direcció

Si bé avui farà una setmana del tancament d'un grup de delegats sindicals al vestíbul de l'hospital Josep Trueta de Girona, els ànims no han decaigut, i menys veient com en la segona concentració que es va convocar ahir davant del centre va reunir uns 170 treballadors, entre metges, infermeres i personal sanitari. Els manifestants van tallar l'N-II durant una estona per protestar en contra de la supressió de l'enllaç de torns i en contra de les retallades sanitàries en general, després van ocupar els despatxos de gerència, igual que la setmana passada. Allà, la directora del Trueta, Àngels Morales, i els treballadors van mantenir una reunió improvisada en què el personal va exposar a la direcció el que representava la supressió de l'enllaç de torns. Segons va explicar la presidenta de la junta de personal, Maria Àngels Rodríguez, la directora del Trueta va reiterar que el tema de l'enllaç de torn està en estudi.

Els sindicats exigeixen la convocatòria per avui d'una reunió extraordinària i urgent de la junta de personal. Quatre dels cinc sindicats que hi ha a la junta reclamen a la direcció una resposta immediata a la seva petició i amenacen amb més mobilitzacions abans que acabi la setmana. I mentrestant continuen amb la tancada. L'ICS ahir tampoc no va fer cap manifestació respecte al cas.

El tema que manté els sindicats i la direcció del Trueta enfrontats és l'enllaç de torns. La gerència de l'ICS va plantejar-ne la supressió adduint que no afecta la qualitat assistencial, mentre que la junta de personal vol que es mantinguin.

LA FRASE

Feia temps que no veia un suport tant important per part dels treballadors del Trueta a una causa
Maria Àngels Rodríguez
junta de personal. CCoo
28/04/11
Va començar la tancada al Trueta al vespre, després de la manifestació unitària per Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.