Societat

Justícia insisteix en les sospites sobre la Fecac

Nou requeriment d'informació sobre les dades comptables de la Fira d'Abril

El Departament de Justícia, i més concretament el Protectorat de Fundacions, va enviar dimarts passat un requeriment a la Fecac perquè aporti diversos documents de caire comptable i econòmic amb relació a la despesa generada per l'organització de la Fira d'Abril. L'entitat andalusista que organitza la Fira d'Abril té una estructura bicèfala, una fundació i una associació amb les mateixes sigles, i Justícia vol ara investigar una denúncia que alerta de la confusió comptable entre l'una i l'altra, i de la possible “distracció de diner públic”.

Aquest fet es basa en la petició de control de les subvencions que cada any obté la Fecac de part de la Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, i la Junta d'Andalusia, per posar en marxa el certamen lúdic. Aquest any els diners públics que s'hi aboquen, només amb ajuda directa, ja superen els 200.000 euros. Després caldria sumar-hi tots els serveis que les administracions posen a disposició de l'organització del certamen lúdic.

El requeriment de dimarts passat es fa en el marc de l'expedient d'informació econòmica que va obrir el Protectorat de Fundacions l'estiu de l'any passat, quan va rebre la denúncia corresponent. La tramitació havia quedat aturada perquè un jutjat investigava una denúncia similar, investigació que es va arxivar.

Fonts del departament van explicar ahir que un cop s'ha tingut notícia “de manera extraoficial” de l'arxivament de les actuacions, s'ha reprès la tramitació de l'expedient. En l'escrit enviat aquest dimarts a la Fecac es demana que s'aporti –entre altres coses– documentació relativa a l'IRPF, el llibre diari de comptabilitat. L'objectiu de l'actuació del Protectorat de Fundacions és “verificar el compliment de l'activitat”, segons van detallar les mateixes fonts del departament. L'edició d'enguany de la Fira d'Abril va arrencar el divendres 28 d'abril i s'acabarà demà al vespre a l'esplanada del Fòrum de les Cultures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.