Societat

COL•LECTIUS

Tots els colors del brau

Grups alternatius i grups pro taurins rivalitzen a Mallorca pintant i repintant una figura del brau d'Osborne

Dos cops s'ha pintat de colors i dos de negre

El toro és negre i negre és el color del brau d'Osborne, polèmica i controvertida figura, mig anunci, mig proclama política, tal com va ser concebuda en el seu dia. De toro de cartró pedra, altiu i senyorial arran de carretera, a Catalunya ja no en queda cap, però a Mallorca en queda un –a Son Munar– i aquesta primavera s'ha convertit en motiu d'una curiosa polèmica pictòrica.

El 13 d'abril, els sis metres d'alt de la fera immòbil van aparèixer pintats amb els colors de la bandera del moviment gai. El roig, el taronja, el groc, el verd, el blau i el violeta només va durar disset dies, ja que el 30 d'abril un grup d'entitats vinculades al món taurí de les balears va venjar l'afronta i van organitzar una repintada en negre.

Entre els pintors del dia 30 hi havia dos senadors del Partit Popular. L'acte va ser tan massiu que els participants no van tenir cura de l'entorn i el propietari dels terrenys va denunciar després que havia patit greus destrosses en els sembrats i que ningú li havia demanat permís per entrar a casa seva.

Senadors i pro taurins només van poder disfrutar quatre dies de la seva obra, perquè els del moviment colorista es van organitzar per plantar flors de colors sobre el llom de la bèstia. L'afronta es va considerar tan intolerable que l'endemà, el 5 de maig, l'animal tornava a desfiar el cel de Mallorca pintat de negre taurí. I fins avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.