Com fa cent anys

Amposta commemora el centenari del títol de la ciutat amb la festa del mercat a la plaça, una activitat que, a més de recrear el mercat tal com era fa 100 anys, esdevé un homenatge als avantpassats ampostins

Molts ampostins i ampostines van recuperar ahir la vestimenta d'època, aquella que només surt de l'armari quan se celebra la processó de la Mare de Déu d'Agost. Però ahir no era aquest, el motiu que va fer que molts ciutadans es vestissin com fa cent anys. Es tractava de commemorar el centenari del títol de ciutat d'Amposta, i el fet que es recreés el mercat de fa un segle va motivar molts ampostins a vestir-se per a l'ocasió. Alguns fins i tot van participar de la festa d'una manera més activa. És el cas de Rosa Meca, una veïna d'Amposta que va decidir, per tal d'aportar el seu granet de sorra a la celebració, fer sabó natural i incloure una paradeta en la recreació històrica del mercat. «Aquesta festa és un èxit», va comentar ahir a la tarda. I tot i que la idea de fer sabó va confessar que havia estat «espontània», va ser un encert, ja que a mig matí d'ahir gairebé no n'hi quedava.

L'èxit de la festa no només es va demostrar amb la participació ciutadana, ja que moltes entitats també van col·laborar en el mercat, així com també veïns d'altres pobles de la comarca, com ara el terrissaire de la Galera Joan Cortiella i uns artesans de Mas de Barberans que exhibien tot el que es pot fer amb el vímet. No va ser només això, sinó que van ser els centenars de ciutadans que durant tot el dia d'ahir van passejar pel carrer Major i la plaça d'Espanya, els que van demostrar que havia estat una molt bona iniciativa. «A la gent que ve, li agrada molt», va explicar Meca. I és per això que l'objectiu del consistori ampostí és que l'activitat no sigui puntual i se'n celebrin més edicions. Així ho va assegurar l'alcalde, Manel Ferré, durant l'acte d'inauguració de la Festa del Mercat. «Volem que tingue continuïtat, i l'any que ve encara serà una festa més gran», va assegurar Ferré. El batlle va qualificar la festa d'«homenatge als avantpassats», i, de fet, eren els més grans els que es mostraven més satisfets de recordar com es vivia en altres èpoques. La festa continuarà avui, i es clourà amb un concert de la Banda de l'Escola de Música La Lira Ampostina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.