Societat

Mas crida a la “coresponsabilitat” del sector sanitari per mantenir la qualitat amb menys recursos

El president de la Generalitat considera clau millorar l'eficiència del sector

Insta a que els que no col·laborin “siguin castigats”, tot i que no concreta com

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a la “coresponsabilitat” de tot el sector sanitari per afrontar els ajustos que s'han de fer per superar la crisi econòmica. Durant la inauguració de les instal·lacions de l'empresa farmacèutica Cofrares a Barberà del Vallès, ha instat a que tant metges, infermeres com gestors del sector col·laborin en el moment actual i ha alertat que els que no ho facin hauran de ser “castigats”, tot i que no ha concretat com. El president ha assegurat que el clima de confrontació no és la solució. “Si ens barallem tots, anirem a pitjor”, ha declarat. Per Mas la clau de mantenir la qualitat amb menys recursos són l'eficiència i la coresponsabilitat.

Després de la visita a Cofrares, el president ha explicat que la situació actual requereix que “si o si s'ha d'estalviar” però ha subratllat que el més important és apostar per l'eficiència. Ha elogiat el sector farmacèutic per haver fet aquesta millora de l'eficiència i ha assegurat que en aquest àmbit “l'administració té camí per recórrer”.

Mas, acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz, ha considerat que dins de l'àmbit de la salut “hi ha molts guanys d'eficiència que es poden fer” i ha reiterat que la clau és “amb menys recursos, fer més i fer millor”. Ha mostrat la seva confiança en que això és possible i que no significarà deixar de fer menys en l'àmbit sanitari.

Un dia abans de la manifestació contra les retallades i en defensa del sector públic que es celebrarà a Barcelona, i on els metges volen tenir protagonisme, el president ha fet una crida a la “responsabilitat per ajudar a que amb menys recursos podem seguir donant una atenció correcta i de qualitat com la que hi ha ara” a la gent que així ho necessita.

Anima a les empreses a arriscar

Abans d'aquesta visita, Mas ha inaugurat la nova línia de fabricació de cartutxos estèrils d'anestèsia d'Inibsa Laboratoris, a Lliçà de Vall (Vallès Oriental). També acompanyat del conseller Boi Ruiz, el president ha comprovat el procés de fabricació i emmagatzematge de l'anestèsia i ha conegut com amb una inversió de 6,5 milions d'euros l'empresa podrà duplicar la producció anual, passant de 60 milions de cartutxos per a anestesia de dentista a 150 milions.

En finalitzar la visita, el president ha subratllat la importància d'inversions com aquesta perquè “són la clau per a la reactivació econòmica del país”. Mas ha assegurat que el teixit empresarial català té “gent molt compromesa, amb projectes, que saben cap a on van, fan recerca, li donen importància a la tecnologia i s'internacionalitzen”. Per al president, aquests són elements necessaris per a tenir “la formula d'èxit”.

Tant a Cofrares com a Inibisa, ha asseverat que les noves inversions i l'empenta de les empreses han de contribuir a “transmetre un ànim positiu” al país. “Hi ha molts problemes però hi ha molts signes en la línia del que necessita Catalunya per a la reactivació econòmica”, ha dit.

El president ha posat com exemples ambdues empreses i ha animat a la resta d'empresaris catalans a “arriscar” i apostar pel futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.