Societat

Demanen al TSJC que obligui la Generalitat a introduir el castellà a l'aula

Les tres famílies a qui el Tribunal Suprem va donar la raó sobre la introducció del castellà com a llengua vehicular, recorren ara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

A través de Convivència Cívica Catalana demanen “l'execució forçosa” de la sentència del TS per part d'Ensenyament

L'entitat vol que es processi Irene Rigau i Artur Mas per desobediència a l'autoritat

Les tres famílies a les quals el Tribunal Suprem (TS) va donar la raó en una sentència que obliga la Generalitat a introduir el castellà com a llengua vehicular l'ensenyament, a més del català, han demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'execució “forçosa” d'aquesta resolució i que obligui la conselleria d'Ensenyament a adaptar aquesta normativa.

En roda de premsa, el president de l'entitat Convivència Cívica Catalana (CCC), Francisco Caja -que ha aglutinat les demandes-, ha explicat que el 23 d'abril va acabar el termini legal perquè la Generalitat adaptés la normativa a aquesta sentència, i que des de llavors només ha manifestat la seva voluntat de preservar la immersió lingüística a Catalunya.

“Ara esperarem que el TSJC estigui a l'alçada”, ha dit Caja, que espera que el tribunal català comuniqui a la Generalitat la fermesa de la sentència i que, en cas que els jutges catalans es declarin “en vaga de braços caiguts”, ha dit, vinguin “les forces de l'ordre públic a imposar ordre”.

Davant la passivitat que, segons opina, demostra la Generalitat, Caja ha demanat que es processi als responsables d'aquesta normativa -la consellera Irene Rigau i el president del govern, Artur Mas- per prevaricació i per desobediència a l'autoritat: “Si és necessari, que els portin tots a la presó”.

Caja ha avançat que, després de les eleccions unes 500 famílies enviaran una instància per carta a la consellera per reclamar el compliment de la sentència del TS, ja que, segons considera, la majoria dels pares rebutgen el model d'immersió lingüística.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.