Societat

Rigau alerta els pares que els nens van “estressats”

La consellera creu que es fan massa extraescolars

La setmana vinent explicarà el nou calendari i la sisena hora

Els nens fan massa activitats extraescolars i estan massa poc temps a casa amb els seus pares, jugant, parlant i fent els deures. La consellera d'Educació, Irene Rigau, va dir ahir que aquesta és una de
les causes dels elevats índexs de fracàs escolar i, per tant, que és una prioritat del seu departament intentar canviar-ho mitjançant recomanacions horàries a les escoles.

“Els nens estan bastant estressats i, en aquestes condicions, no se'ls pot demanar més rendiment”, va afirmar Irene Rigau en un col·loqui organitzat per Nova Economia Fòrum. Va apostar perquè es prenguin “decisions valentes” per reformar els horaris escolars i laborals i evitar als alumnes les llargues jornades amb multiactivitats. Així, podrien estar més temps a casa i es reduiria el fracàs escolar, una de les xacres de la nostra societat que la consellera vol reduir del 30% al 15% en dues legislatures.

La setmana que ve, Irene Rigau farà públic el
nou calendari escolar, és a dir: quan començarà el curs 2011-2012, quan acabarà i quines festes es faran. Destacarà, sobretot, l'anunciada eliminació de la mal anomenada setmana blanca, aprovada per l'anterior conseller, Ernest Maragall, i es desvetllarà com quedaran repartits aquests cinc dies de festa (la setmana blanca era la compensació per avançar el curs una
setmana al setembre).

Fonts del Departament d'Educació van confirmar també que la setmana vinent la consellera farà públic el decret de la sisena hora. La norma eliminarà la sisena hora als centres públics (al contrari que als privats), especificarà quines escoles “d'entorns desafavorits” podran continuar fent-la i, en tot cas, quins alumnes amb dificultats de la resta de les escoles tenen dret a aquesta hora de reforç.

Rigau donarà tota aquesta informació i detalls sobre les xifres de professorat després de reunir-se amb el Consell Escolar de Catalunya.

LA XIFRA

15
per cent
és la xifra a què ha de quedar reduït el fracàs escolar a Catalunya en vuit anys. Actualment és del 30%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.