Societat

La CRÒNICA

Els “indignats” de Tarragona busquen organitzar-se

Més de 200 persones van participar ahir en la segona jornada de concentració i avui faran una cassolada popular

Democràcia Real Ja! ha convocat la gent a les 20 h a la plaça del Rei

Passaven uns minuts d'un quart de nou del vespre, i el boca-orella, i l'impuls i el ressò dels grups creats a les xarxes socials semblava que començaven a donar el seu fruit. Prop de 250 persones –un centenar més que dimecres– de totes les edats, estils i pensaments es van tornar a concentrar al davant de la porta de l'ajuntament. Hi havia convocada una assemblea, en la qual es miraria de posar en comú les màximes inquietuds possibles i alhora també s'havia d'intentar posar un cert ordre. Durant tota la jornada, els missatges anònims s'havien anat multiplicant. Influïts per les manifestacions de les grans ciutats, els eslògans contraris a l'ostentació de poder polític, a la corrupció i a tots els vicis que genera la política i els que la practiquen van inundar aviat les pancartes del terra i van empetitir els cordills que penjaven d'una punta a l'altra de la porta del palau municipal. Com a lema principal: “No hi ha pa per a tant xoriço”.

L'expectació anava augmentant, gràcies als curiosos procedents de les terrasses que no van dubtar a unir-se al gran cercle. Hi havia ànsia per saber com es desenvoluparien els fets i quines accions es consensuarien. Després de recordar el fred –no només meteorològic– que havien passat la nit anterior, en què únicament quatre persones van decidir fer nit sota les estrelles, es va convocar una cassolada popular per avui a les nou del vespre. Abans, a les vuit, la convocatòria feta per la plataforma Democràcia Real Ja!, a través de Twitter i Facebook, possiblement es desplaçarà fins a la plaça de la Font per sumar-se a l'acampada espontània.

Cada veu, una proposta

En l'assemblea les veus escoltades van ser múltiples i cadascuna aportava una idea diferent. Obviant que la violència no ha de ser l'instrument de la revolta, “sinó una bola de neu que s'ha d'anar fent cada vegada més gran” –segons un dels nombrosos portaveus–, es va començar a posar el fil a l'agulla. El civisme, la serenor i, almenys ahir, el convenciment que la societat pot canviar, continuen ben presents.

LA XIFRA

926
membres
tenia ahir a les deu del vespre el grup Democràcia Real Ja! de Tarragona a la xarxa social Facebook.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.