Escapades

Els jardins de la Costa Brava

Santa Clotilde, Pinya de Rosa i Mar i Murtra, a la Selva, s'han convertit en autèntics pols d'atracció turística del litoral gironí

Es tracta d'autèntics balcons sobre la Mediterrània; frondosos miradors suspesos sobre els primers penya-segats de la Costa Brava que regalen al visitant una espectacular combinació d'olors i colors amenitzada per la remor de les ones espetegant sobre les roques. Els tres jardins que comprèn la comarca de la Selva –els de Santa Clotilde, Pinya de Rosa i Mar i Murtra–, a menys de tres quilòmetres de distància l'un de l'altre, s'han convertit, gràcies a aquestes característiques, en indiscutibles pols d'atracció turística del litoral gironí, que sumen, en total, més de 200.000 visitants l'any.

Per aquest motiu, en la línia de potenciar encara més el turisme de qualitat, els tres jardins s'han unit per sumar esforços. La primera acció promocional que ja està en marxa és l'oferta 2x1, mitjançant la qual, amb la compra d'una entrada a un jardí, en regalen una altra per a un altre jardí. També s'ha registrat el domini web jardinsdelacostabrava.org i es té previst convidar prescriptors i premsa especialitzada estatal i internacional per donar a conèixer el projecte.

Jardins de Santa Clotilde

Situats en un paisatge de gran bellesa natural, sobre un penya-segat amb una impressionant vista al mar, es troben els jardins de Santa Clotilde, a Lloret de Mar, veritable mostra de l'esperit que va informar el moviment noucentista a Catalunya, del qual Eugeni d'Ors va ser portaveu brillant. Dissenyats a la manera dels antics jardins, suaus i austers, del Renaixement italià, el conjunt de és obra de l'arquitecte, paisatgista, urbanista i escriptor menorquí Nicolau Rubió i Tudurí.

Cedres, pins i tarongers conformen un impressionant laberint de vegetació de 28.830 m² teixits al voltant de la majestuosa escalinata central i fets de terrasses esglaonades, carrerons de sorra que s'entrecreuen i rampes esquitxades de fonts, brolladors i d'interessants peces escultòriques, com ara les sirenes de bronze de l'artista Maria Llimona.

Pinya de Rosa

El paradís floral continua al jardí botànic tropical Pinya de Rosa, entre Blanes i Lloret, creat pel doctor Fernando Riviere de Caralt després de comprar la finca l'any 1945. El paratge disposa d'unes 50 hectàrees cobertes de prop de 7.000 espècies de diferents gèneres, procedents del seu hàbitat natural, de vivers i de col·leccions particulars.

Mar i Murtra

Una altra de les joies botàniques de Blanes és el jardí Mar i Murtra, creat cap a l'any 1920 pel comerciant alemany apassionat per la natura Carl Faust. El Mar i Murtra, que ocupa unes 4 hectàrees damunt del primer penya-segat de la Costa Brava i constitueix un dels jardins paisatgísticament més interessants d'Europa, és gestionat per la Fundació Carl Faust, que, gràcies al patrimoni que va deixar el fundador i al centenar de milers de visitants que rep cada any, manté un programa de recerca i conservació d'espècies endèmiques o amenaçades en l'àmbit de la Mediterrània occidental.

FITXA DE LA RUTA

A Lloret de Mar s'hi pot arribar pel sud, per l'autopista de la costa C-32, que connecta Barcelona amb Lloret fins a Palafolls, i pel nord, per l'autopista AP-7, fins a la sortida 9.

DADES D'INTERÈS

Paratge de Santa Clotilde. Lloret de Mar. Tel. 972 370 471. [email protected] www.lloretdemar.org
Jardí Botànic Mar i Murtra. Passeig Carles Faust, 9 Tel. 972330826 www.marimurtra.cat
Pinya de Rosa. Platja de Santa Cristina. Tel. 972350689 www.visitblanes.net
Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Av. Sant Francesc, 19 4t. Girona. Tel. 972 208 401 www.costabrava.org
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.