Societat

Mig miler de treballadors de l'hospital de Bellvitge tallen la Gran Via

Els ‘indignats' de l'Hospitalet de Llobregat s'afegeixen a la protesta

La concentració d'avui coincideix amb la notícia dels primers tancaments d'unitats al centre sanitari

Mig miler de treballadors i usuaris de l'hospital de Bellvitge han sortit al carrer aquest dimecres en una nova jornada de protestes contra les retallades a la sanitat pública catalana.

Els manifestants han tallat el trànsit de la Gran Via al seu pas per la zona sanitària (C-31) i han cridat consignes en contra del govern i del conseller de Salut, Boi Ruiz.

A banda de treballadors i usuaris del centre, avui s'han afegit a la protesta alguns participants de l'acampada que es fa a la plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat des del dilluns passat.

Una setmana més, molts dels conductors afectats pel tall de l'autovia han mostrat la seva simpatia amb els manifestants. De fet, quan el trànsit ha estat restablert, molts d'ells han fet sonar els clàxons en senyal de solidaritat.

Més indignats

La concentració d'avui s'ha produït el mateix dia en què s'ha fet públic el tancament de les primeres unitats del centre i després d'una reunió de més de quatre hores entre la gerència del centre i la junta de personal. Segons fonts del sindicat CGT, la direcció ha anunciat l'aplicació immediata de les propostes de retallades anunciades a l'abril i que s'havien ajornat fins després de les eleccions.

El president del comitè, Ramon Montoya, ha advertit que “ja comencen a fer-se realitat les retallades” i ha recordat que les dues primeres unitats van tancar dilluns.“Ara més que mai estem molt indignats”, ha assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.