Societat

La càrrega policial a la premsa internacional

La intensitat de l'atac, el nombre de ferits o el retorn dels “indignats” a la plaça són alguns del aspectes que destaquen els diaris d'arreu del món

Tota la premsa catalana i la de Madrid mostra en la primera plana les imatges del desallotjament de l'acampada de la plaça Catalunya

L'operació policial sorpresa a la plaça de Catalunya a Barcelona ha aixecat reaccions immediates. Per una banda, els “indignats” s'han multiplicat i, per altra, el ressò mediàtic ha arribat arreu del món. Tota la premsa catalana i la de Madrid mostra en la primera plana les imatges del desallotjament de l'acampada de la plaça Catalunya, però la de França, Itàlia, Regne Units o els Estats Units també en parlen.

Així, el Libération francès qualifica l'evacuació dels indignats de brutal; mentre que el diari de més tirada a Itàlia, La Stampa, fa referència a l'actuació dels mossos a plaça Catalunya com “atac intens”.

The Guardian narra els esdeveniments i remarca el fet que l'incident entre les forces policials i els indignats és el primer després de 12 dies d'acampada. Des d'Alemanya, Spiegel ha posat en portada la notícia de la càrrega, i dóna especial rellevància al nombre de ferits final.

Per la seva part, el Financial Times parla de dura actuació policial. Finalment, l'argentí Clarín anuncia que després d'un violent desallotjament, els “indignats” de Barcelona van tornar a ocupar la plaça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.