Societat

salut

Les retallades podrien fer tancar 22 farmàcies gironines

Les retallades en l'àmbit sanitari podrien comprometre la viabilitat d'un 7% de les farmàcies que hi ha a les comarques gironines, segons ha advertit l'Associació Gironina Farmacèutica Empresarial (AGFE). Així, de les 325 farmàcies en funcionament a la demarcació, prop de 22 podrien haver de tancar les portes forçosament i deixar al carrer 300 treballadors.

L'AGFE va celebrar una trobada per analitzar el difícil moment del sector de les farmàcies i per buscar vies de futur que garanteixin el servei que ofereixen a la població. El director de Bioindústries i Farmàcia en Antares Consulting, Rafael Borràs, va explicar que des del 1996 s'han implantat 26 lleis amb l'objectiu de frenar la facturació de les farmàcies per medicaments a càrrec de fons públics. Aquest seguit de normatives ha provocat, segons va subratllar, que el marge net de les farmàcies s'hagi reduït un 23%. Les més afectades per la situació són les farmàcies petites. A les comarques gironines un elevat percentatge ho són. De les 325 farmàcies que hi ha a la demarcació, 89 són les úniques al seu municipi. De fet, amb un 12,9% de farmàcies a la ciutat de Girona, aquesta se situa entre les cinc demarcacions de l'Estat espanyol que tenen més farmàcies en poblacions que no són capital. L'AGFE aposta per la implantació a les farmàcies de serveis sanitaris susceptibles de ser remunerats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.