Societat

Escola Valenciana: “Van per nosaltres”

L'entitat convoca concentracions contra el decret que acaba amb les línies en valencià

Assegura que militants del PP s'han mostrat contraris a la reforma que prepara el Consell

Escola Valenciana no vol esperar a la constitució del nou govern de la Generalitat per a combatre l'anunciada reforma del sistema lingüístic d'ensenyament pel conseller d'Educació en funcions Alejandro Font de Mora.

L'entitat, recolzada per un ampli espectre de col·lectius sindicals i col·lectius cívics, ha anunciat un primer calendari de mobilitzacions, que començaran el pròxim 9 de juny amb tres concentracions simultànies a València Castelló i Alacant.

El president d'Escola, Vicent Moreno, ha sigut molt contundent a l'hora de rebutjar el projecte del govern de Camps. “Hem d'estar a l'aguait, van per nosaltres”, ha assegurat. L'entitat sol·licitarà una reunió amb el conseller que prenga possessió del càrrec en el nou equip de govern de Camps per transmetre-li el seu rebuig a l'esborrany del decret.

Moreno ha atribuït el contingut del projecte de decret a “la falta d'assessorament professional de l'encara conseller”. El president d'Escola també ha destacat la falta de sensibilitat de la conselleria amb l'entitat. Segons ha apuntat, cap membre del departament de Font de Mora ha atés les seues telefonades des del passat 26 de febrer, data en què van presentar el seu model plurilingüe.

Moreno ha assegurat que precisament la proposta d'Escola és la que realment té el vistiplau de tota la comunitat educativa. Moreno també ha afirmat que hi ha militants del PP que tenen escolaritzats els seus fills en línia en valencià i que estan “molt enfadats” amb aquesta reforma.

Des d'Escola han apuntant igualment que el decret no eixamplarà l'ús del valencià com assegura la conselleria. “No és de veres que augmentarà l'ús de la llengua, si fóra així, no haurien estat els últims tres cursos desautoritzant l'ampliació de línies en valencià i haurien actualitzat el PIP”, ha subratllat Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.