Societat

Protesta d'uns 300 empleats a la UPC

La reunió del consell social s'ha celebrat i ha aprovat els punts previstos en l'ordre del dia, encara que s'ha reduït el temps

Els concentrats han reclamat que es compleixin els contractes i no s'acomiadin els treballadors temporals amb contracte vigent

Uns 300 treballadors d'administració i serveis de la UPC han entorpit aquest dimarts la celebració del consell social d'aquesta universitat, que ha aprovat l'ordre del dia però ha estat més breu de l'habitual a causa de la protesta.

Fonts de CCOO han indicat que els empleats s'han concentrat davant el rectorat de la UPC, on es realitzava la reunió del consell social, han explicat les seves reivindicacions i han instat el rector a canviar la seva política d'ocupació.

Els concentrats han reclamat que es compleixin els contractes i no s'acomiadin els treballadors temporals amb contracte vigent, que s'informi, dialogui i es negociïn amb els representants dels treballadors les mesures de contenció pressupostària i es defensi la institució davant les retallades imposades per la Generalitat.

El sindicat ha denunciat que l'equip de direcció de la UPC ha aprovat mesures que incompleixen acords signats amb el col·lectiu de personal d'administració i serveis (PAS), però no retalla els complements per càrrec acadèmic del rector, els vicerectors i per objectius que cobren almenys 38 persones i que són irregulars, segons la Sindicatura de Comptes.

A més, creuen que estan en perill entre 40 i 100 llocs de treball de personal temporal que finalitza el seu contracte el dia 31 de juliol.

De la seva banda, fonts de la UPC han precisat que la reunió del consell social s'ha celebrat i ha aprovat els punts previstos en l'ordre del dia, encara que s'ha reduït el temps dedicat a l'exposició de temes i el seu debat.

La Universitat Politècnica de Catalunya ha decidit retallar 13 llocs de treball d'interins que substituïen personal de baixa laboral i reduirà el nombre de professors associats a temps parcial, en un nombre encara no determinat que s'estudia actualment, segons que ha informat fa uns dies en roda de premsa el rector, Antoni Giró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.