Societat

TRIBUNALS

Condemnen la clínica Planas per negligència mèdica

Una pacient va patir danys cerebrals per una anestèsia mal vigilada, segons l'Audiència

L'ha d'indemnitzar

L'Audiència de Barcelona ha condemnat un anestesista de la clínica Planas per la seva “falta d'adequada diligència professional”, que va provocar que una pacient que es volia sotmetre a una operació d'estètica patís greus danys cerebrals. El tribunal condemna l'anestesista, la clínica i l'asseguradora a indemnitzar-la amb 293.000 euros, més uns 150.000 en interessos.

Així, l'Audiència revoca una sentència absolutòria dictada per un jutjat de Barcelona, i ara dóna la raó parcialment, a l'advocat de la família de la pacient, José Antonio Fontanilla, especialista en negligències mèdiques.

Els orígens dels fets es troben el 2004, any en què Maria José, de 38 anys, va entrar a la sala d'operacions per sotmetre's a una liposucció. Li van posar una anestèsia raquídia, i Jorge Mery, l'anestesista, no la va vigilar prou i no es va adonar que quedava sense respiració. Quan va tenir una aturada cardiorespiratòria, una infermera va alertar altres anestesistes, que ràpidament la van reanimar. En la sentència, el tribunal fins i tot qüestiona que l'anestesista estigués a la sala en la fase de reanimació i clou que “l'actuació d'èxit va ser perquè altres professionals es van fer càrrec de la situació”. Maria José, mare d'un fill menor, era cotitular d'una gestoria, i la negligència mèdica de què va ser objecte l'ha convertit en dependent. Ara, requereix l'ajuda d'altres persones, es desorienta amb facilitat i ha estat incapacitada legalment; és a dir, els seus pares han assumit la seva potestat.

LA XIFRA

293.000
euros d'indemnització
ha de pagar la clínica Planas a la pacient, d'acord amb el que ha imposat l'Audiència de Barcelona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.