Societat

L'aeroport de Girona estrena ruta a Kiev

Les connexions aèries amb l'Europa de l'Est són un nou mercat en creixement

Durant els mesos de juny i juliol s'inauguraran cinc trajectes més a destins com Luxemburg, Amsterdam o Copenhaguen

L'aeroport de Girona-Costa Brava ha estrenat aquest divendres una nova connexió que unirà per primera vegada aquesta instal·lació amb la capital d'Ucraïna, Kiev, operada per la companyia Windrose Airlines.

La línia comptarà amb un vol de sortida i un d'arribada cada divendres fins al proper 30 de setembre, amb un avió A-320 amb capacitat per a 180 passatgers.

Per celebrar que l'aeronau ha arribat per primer cop a Vilobí d'Onyar, tant bon punt el tren d'aterratge i l'avió han entrat a la zona d'aparcament, dos camions de bombers l'han rebut amb dues mànegues d'aigua i han batejat simbòlicament la nova connexió.

Aquesta nova ruta se suma a les que s'han inaugurat, durant els darrers mesos, entre l'aeroport de Girona-Costa Brava i diferents ciutats de l'Europa de l'Est. De fet, com ja va admetre el director de l'aeroport, Lluís Sala, les connexions aèries amb aquests països són un nou mercat en creixement, que pot aportar turistes i visitants al territori.

La ruta a Kiev no és la única que s'ha inaugurat en els darrers dies. Divendres passat es va connectar per primer cop l'aeroport de Girona amb el de Moscou Domodeodovo, mitjançant la companyia Transaero Arilines, i dissabte es van inaugurar els trajectes a Katowice, Varsòvia i Poznan, operats per Small Planet Airlines. D'altra banda, des de finals d'abril, Enter Air ofereix una ruta a Varsòvia i JAT Airways permet volar a Belgrad.

Segons assegura Aena, la nova connexió entre Girona i Kiev és “un exemple més de l'esforç realitzat per aconseguir una major diversificació de les aerolínies que operen” a Vilobí d'Onyar. Aena també diu que un altre factor que explica aquesta tendència és que aquest 2011 “s'ha efectuat una rebaixa de taxes a l'aeroport gironí que li permet mostrar-se com una opció més atractiva per a les companyies”.

A les noves rutes que s'han incorporat ara a l'aeroport de Girona, fins a finals de juliol se n'hi sumaran cinc de noves, a destins com Luxemburg, Amsterdam, Copenhaguen, Belgrad i Billund.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.