Societat

societat

La protesta contra les retallades aplega més de mil manifestants a Girona

Segons els organitzadors, la protesta la van seguir 2.500 persones

Els convocants reclamaven que no es malmetin drets socials i laborals

Amb els crits de “Prou retallades. Els nostres drets no es toquen!”, més de mil persones –2.500 segons els organitzadors– es van manifestar ahir al matí a Girona per reclamar que s'acabi la política de restriccions pressupostàries de les administracions. La convocatòria unitària, feta al marge dels partits polítics per evitar protagonismes, va aplegar treballadors de l'administració pública, de la sanitat, l'ensenyament, però també jubilats, sindicalistes, famílies senceres i el col·lectiu dels “indignats”, que des de fa setmanes protagonitzen l'acampada a Girona. El punt de sortida de la manifestació, que no va començar fins que la policia municipal els va donar la sortida, va ser a la plaça de la Independència, des d'on va resseguir la Gran Via i van acabar a davant de la seu del govern de la Generalitat a Girona. A banda de fer crits contra el govern català per la seva política de retallades socials, els manifestants es van aturar a davant de la Cambra de Comerç, on dos activistes es van enfilar al balcó principal per penjar-hi una pancarta en què es podia llegir: “Darrere els seus beneficis, hi ha la nostra misèria. Prou privatitzacions”. Al final de la manifestació, davant de l'edifici Santa Caterina, seu de la Generalitat, els manifestants van llegir un manifest.

Aquesta ha estat la primera manifestació que s'ha fet a Girona amb caràcter unitari i els organitzadors ja han anunciat que preparen més protestes i van convocar els assistents a una trobada, el 15 de juny, per preparar més accions contra les retallades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.