Societat

La presidenta del PP demana al govern educació bilingüe per al seu fill Manuel

S'ha sumat així, a la iniciativa promoguda per Convivència Cívica Catalana, que avui ha lliurat a la conselleria 500 sol·licituds similars d'altres pares

La instància presentada sosté que l'única llengua vehicular d'ensenyament és el català, i que això és “contrari al que estableix la Constitució”

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat aquest divendres una instància a la seu del Departament d'Ensenyament de la Generalitat en què reclama a la consellera Irene Rigau que el seu fill Manuel pugui rebre “un ensenyament bilingüe”.

Sánchez-Camacho s'ha sumat així a la iniciativa promoguda per l'entitat Convivència Cívica Catalana, que avui ha lliurat a la conselleria 500 sol·licituds d'altres pares idèntiques a la registrada per la líder del PP.

Alícia Sánchez-Camacho demana que el seu fill, que ara té 4 anys i el proper curs farà P-5, rebi l'escolarització en “les dues llengües oficials”, castellà i català, de manera “proporcionada i sense desequilibri entre elles”, quan cursi primària.

Tant Sánchez-Camacho com el president de Convivència Cívica Catalana han exigit al govern que compleixi cinc sentències del Tribunal Suprem que, segons subratllen, obliga a garantir una educació “bilingüe” als escolars.

La líder del PP ha recordat que lliurava aquesta instància com a màxima representant del seu partit a Catalunya, però també “com una mare més” que vol que el castellà també sigui llengua vehicular a Catalunya.

Així mateix, ha animat a altres pares catalans a presentar instàncies a la consellera d'Ensenyament perquè el model lingüístic que s'aplica a les escoles catalanes sigui “reflex del que passa al carrer”.

D'altra banda, preguntada per si condicionarà la seva abstenció als pressupostos de la Generalitat per al 2011 a què es mantingui la sisena hora, ha subratllat que quan un negocia “no pot establir condicions”.

Malgrat “l'austeritat” a què obliga la situació actual de les finances de la Generalitat, Sánchez-Camacho ha defensat mantenir com a mínim “un any més” la sisena hora en l'educació catalana.

La instància presentada avui sosté que l'única llengua vehicular d'ensenyament és el català, i que això és “contrari al que estableix la Constitució”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.