Societat

oci

Els parcs aquàtics preveuen recuperar el creixement

Després de dos anys consecutius de caiguda, Marineland calcula que guanyarà visitants gràcies a nous espais i activitats

Illa Fantasia capta els turistes de Lloret per mantenir els registres

Sense la possibilitat de fer inversions estratosfèriques per culpa de la crisi, però alhora amb la necessitat de combatre-la d'alguna manera per no sortir-ne molt mal parats, els parcs aquàtics han posat en marxa diferents fórmules per mirar d'atraure nous visitants i posar fi a la pèrdua de públic de les darreres temporades. Així, Marineland inaugura enguany diferents espais per als més petits i atraccions per a tots els públics que refermen la vocació familiar del parc. Com que també és un zoo marí, l'espai de Palafolls aprofita la tirada dels dofins per fer-hi també noves activitats educatives. Per la seva banda, Illa Fantasia ha apostat per redissenyar l'oferta gastronòmica del parc, que enguany també prioritzarà l'organització de festes per a grups de joves turistes holandesos.

Conscients de la situació de les butxaques dels catalans, Marineland ha decidit ajustar la seva política de preus: “L'entrada d'adults (24,5€) s'ha apujat únicament l'IPC i la d'infants (16€) s'ha rebaixat”, explica el director del parc, Ferran Gonzàlez. És una mesura més per mirar de frenar la caiguda de públic: “Aquest any esperem rebre un 20% més de visitants, després que els dos últims anys n'hem perdut un 15%”. Els gestors del centre atribueixen el primer any de caiguda a la crisi i el segon, a la climatologia. I és que la facturació d'una setmana d'agost equival a la de tot el mes de maig, de manera que “un agost plujós et pot destrossar la temporada”. El 2011 ha començat amb “millor temps que el 2010 i les previsions i les reserves garantides dels majoristes també han millorat; podem ser optimistes”.

El perfil de visitant de Marineland és el d'una parella jove amb dos fills preadolescents, sovint fent turisme interior. “Això no és guirilàndia”, confirma Gonzàlez, que explica que les noves atraccions d'aquesta temporada volen emfatitzar el caràcter familiar del parc: “Qualsevol atracció està pensada per a tres generacions”, diu. És clar que és el cas del Mini Park, una zona d'oci pensada per als més petits, però també del Torbellino, un hidrotub de 60 metres per baixar amb flotador (doble o individual) que acaba en un embut.

Alimentar dofins

Amb tot, el tret distintiu de Marineland és la seva doble condició de parc aquàtic i zoo marí. En aquest sentit, a més de mantenir les exhibicions de dofins, lleons marins o aus, també s'ha incidit en un nou programa educatiu, l'Encontre amb els dofins, que permet conèixer a fons aquest mamífers i fins i tot tocar-los i alimentar-los. L'experiència, que no s'inclou en el preu de l'entrada, està pensada per a grups molt reduïts i té una part de coneixement teòric i una part pràctica. “És altament educativa, emocionant i emocional”, afirma Gonzàlez.

LES XIFRES

13.200
persones
és l'aforament diari dels dos parcs aquàtics de la demarcació de Barcelona.

LA FRASE

Les previsions i les reserves dels majoristes han millorat, així que es pot ser optimista
Ferran Gonzàlez
Director de Marineland
50
euros
és el preu de l'activitat de Marineland que permet formar-se en el món del dofins i fins i tot alimentar-los.

Festes en piscines per a 30.000 turistes holandesos

Illa Fantasia va rebre la temporada passada uns 200.000 visitants, segons les dades del gerent i copropietari del parc, Joan Cama, que admet la necessitat de renovar les instal·lacions per combatre “la baixada dels últims anys”. Per a aquesta temporada la novetat és la reconversió de l'oferta gastronòmica: “Hem canviat els entrepans i els plats combinats per sushi, kebabs, pizzes, frankfurts i, sent al Maresme, paelles”. El parc de Vilassar de Dalt planta cara a la crisi organitzant festes a les seves instal·lacions. Algunes tanquen el recinte exclusivament per a un col·lectiu (universitaris i gais i lesbianes, per exemple) però també hi haurà una sèrie de quinze festes que, quan es tanquin les portes del recinte, duran 2.000 turistes holandesos que estiuegen a Lloret. Discjòquei i copes a la piscina i la discoteca els esperen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.