Societat

la vida social

Lloret recupera l'esperit dels “americanos”

La primera fira d'indians de la vila reivindica la paternitat del daiquiri

El 1914, quan la majoria de lloretencs que van fer l'aventura d'ultramar ja havien tornat o bé rics o bé arruïnats, a Constantí Ribalaigua se li va acudir fer el viatge invers, plantar-se a Cuba i convertir-se ni més ni menys que en el gran divulgador del daiquiri, un beuratge a base de rom, suc de llimona verda, una culleradeta de sucre i unes gotes d'aiguardent de cirera que el gran Constante, aquest lloretenc universal amic de Hemingway i ànima del mític El Floridita de l'Havana, va refinar sacsejant-lo a la coctelera amb una generosa granissada de gel picat.

Aquesta beguda refrescant, aromàtica i ciclònica ha estat aquest cap de setmana el principal atractiu i punt de referència de la I Fira dels Americanos de Lloret, que reivindica així la figura del seu il·lustre paisà, considerat l'inventor del daiquiri frappé, i el seu passat indià. La festa, concentrada a la plaça de la Vila i al passeig Verdaguer, ben a prop de mar, va consistir en demostracions d'oficis antics, cercaviles d'havaneres, degustacions de rom cremat i actuacions acrobàtiques, a més d'una àmplia exposició de productes d'ultramar on no hi faltaven les fruites tropicals, la xocolata i el cafè, però tampoc les plantes medicinals i remeieres, el formatge de Maó, la sobrassada mallorquina, la coca casolana de pa de pessic, les manualitats de fusta o vidre, les olives esqueixades i fins i tot una caseta de tarot per equilibrar les chakras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.