Societat

Els manifestants denuncien la criminalització del moviment

Acusen els polítics de voler amagar la “violència social”

Contraposen les retallades amb les ajudes a la banca

“Per què no es posen amb el Barça quan quatre violents es dediquen a destrossar coses a Canaletes?”. Aquest era un dels comentaris més escoltats ahir entre els “indignats” que es van manifestar pel centre de Barcelona.

“Estem sent manipulats, no se'ns està dient la veritat. Els violents de l'altre dia [al parc de la Ciutadella] eren una minoria i els polítics i els mitjans de comunicació s'han aferrat a això per desacreditar tot el moviment”, lamentaven l'Elena, la Isa i la Lídia, tres joves “indignades” que es queixaven per la “incertesa” laboral en la qual viuen. “Sembla que haguem de donar les gràcies per tenir feina”.

Els manifestants, de totes les edats i condició social, confiaven que la protesta d'ahir esvaís tots els dubtes sobre la seva suposada condició de violents i la societat se centrés en la “veritable violència”. “Deixar una persona a l'atur sí que és violència”, apuntava Ricardo Rodilla, un mestre amoïnat per les “retallades socials” i la màniga ampla amb la banca.

Banquers i polítics es van endur ex aequo el premi als més criticats de la tarda. “Polítics i banquers a la presó”, exigia una de les pancartes. Una altra qualificava d'“autistes” els polítics, com el president Mas, “el de les tisores”, i Felip Puig, a qui van convidar a deixar en pau el “pobre Arcadi Oliveres”, president de Justícia i Pau, i a “identificar els culpables de l'espoli del poble”.

LA XIFRA

2
quilòmetres
de recorregut hi va haver entre la plaça de Catalunya, l' inici de la manifestació, i el pla de Palau, el final.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.