Societat

Girona viu una gran manifestació després d'aixecar el campament

La marxa va anar des de Santa Eugènia fins al centre i no es va produir cap incident

Els “indignats” només utilitzaran la plaça per fer-hi assemblees

Girona va acollir ahir una de les manifestacions més nombroses que es recorden a la ciutat. Amb to festiu, tambors, càntics i corejant consignes la manifestació dels “indignats” va arrencar quan passaven pocs minuts de la set de la tarda a la plaça de Santa Eugènia. Durant el recorregut s'hi anava afegint cada vegada més gent, fins al punt que es calcula que, quan la comitiva va arribar a la plaça de Marquès de Camps, el nombre de concentrats ja rondava els tres milers de persones.

Al llarg de dues hores no es va produir cap incident de tipus violent tot i la heterogeneïtat dels “indignats”. Molta gent jove, amb estètiques de tot tipus, compartien el carrer amb homes i dones endiu-menjats. Gent el perfil dels quals fa poc temps hagués estat difícil de tenir-lo present en una manifestació com la d'ahir.

De consignes, se'n van corejar contra quasi tot, contra el petroli, contra els diaris, contra els bancs, contra la televisió, contra el capitalisme... Les que obtenien, però, la resposta més unànime i contundent eren les que es dedicaven al conseller d'Interior, Felip Puig. Els concentrats no eren pas només de Girona. Hi havia pancartes que deixaven clar d'on procedien els qui l'envoltaven. N'hi havia de gent de Banyoles, de Sant Feliu de Guíxols, de Lloret de Mar, o d'Amer.

I així, parant de tant en tant, la manifestació es va plantar davant la comissaria que hi ha al darrera de la delegació de la Generalitat. La comissaria era tancada i no es va veure ni una sola gorra de la policia catalana. Allà, es va llegir un manifest, es va tornar a escridassar Felip Puig, i es va redactar una denúncia col·lectiva, en què qui volia podia fer constar algun motiu d'indignació amb els Mossos. L'acte va acabar amb la lectura d'un comunicat i amb crits de solidaritat amb els detinguts a Barcelona. També es va anunciar que es donava per acabada l'acampada a la plaça de Catalunya. De fet, ahir mateix al llarg de tot el matí, ja s'anava retirant l'atrezzo que hi ha hagut les darreres setmanes a la plaça. Els “indignats” van anunciar, però, que cada dilluns, dimecres, dijous i dissabte s'hi faran assemblees.

LA XIFRA

3.000
persones aproximadament es van manifestar ahir a Girona convocades pel moviment dels “indignats”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a