Societat

Puig, Trias i Duran alerten que cal posar fi a l'acampada

El conseller avisa que cal respectar l'espai públic

Els “indignats” tenen la intenció de continuar a la plaça Catalunya

Qui avisa no és traïdor i, si l'avís prové del conseller d'Interior, del futur alcalde de Barcelona i del número dos de la coalició en el poder a Catalunya, és millor no menystenir-lo. Felip Puig, Xavier Trias i Josep Antoni Duran i Lleida van oferir ahir la mateixa resposta a la massiva manifestació dels “indignats” de diumenge: l'acampada de la plaça Catalunya s'ha d'acabar.

“Alguna reflexió haurem de fer perquè el nivell d'utilització de l'espai públic està evitant que milers de ciutadans puguin exercir el seu dret a disfrutar de l'espai comunitari”, va dir Puig a l'emissora RAC1, alhora que reconeixia que la manifestació havia desbordat les previsions. Les paraules del conseller, una clara advertència al desallotjament policial, van anar en la mateixa línia que les de Xavier Trias.

En aquest sentit, l'alcalde electe de Barcelona va advertir que “ningú no pot apropiar-se de l'espai públic” i en declaracions a Radio 4 es va mostrar esperançat que els “indignats” marxin de la plaça Catalunya pel seu propi peu. En cas contrari, no va descartar que s'hagi d'emprar la força, recurs que va considerar com una solució “fatal”.

En termes similars es va expressar Duran i Lleida. “Jo sóc partidari de fer-los abandonar la plaça”, va dir el líder d'UDC. Duran va desacreditar el moviment assegurant que la seva posició va en contra del parlamentarisme i la democràcia.

Les advertències dels uns i dels altres no sembla que hagin preocupat gaire els acampats a la plaça. Ahir, diversos portaveus del col·lectiu van manifestar, a través de l'agència Europa Press, la seva voluntat de mantenir l'acampada “fins que no haguem acabat la feina”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.