Societat

celebració

Tossa fa festa grossa entre Corpus i Sant Pere

Tot i que la festa major oficialment comença dimarts, avui ja es fan actes

La festa major de Tossa de Mar, dimarts que ve, dia de Sant Pere, s'ajunta aquest any amb la diada de Corpus, una de les festes amb més tradició a la població de la Selva, i que encara conserva la processó i la benedicció de les catifes que es fan amb flors als principals carrers de la població.

Avui, dijous de Corpus, a les sis de la tarda tindrà lloc la missa i seguidament la processó pels carrers adornats amb flors que es començaran a elaborar entre els veïns de cada carrer a partir de les tres de la tarda. Es tracta d'una tradició que, si bé era molt comuna arreu de Catalunya quan la diada de Corpus encara era festiva, actualment només són unes quantes les poblacions que la conserven.

A diferència d'altres anys, Corpus coincideix de ple amb la revetlla de Sant Joan, festa que sol representar el tret de sortida de la festa grossa de Sant Pere.

Tossa ho celebra, a part de l'audició de sardanes i la rebuda de la Flama del Canigó, amb dues revetlles populars. Una es farà al carrer Capità Mestres del Mas Font, i ha estat organitzada per l'agrupació de veïns de la zona. L'altra es farà al passeig del Mar, on a les deu s'encendrà la tradicional foguera.

Fins al proper dia 30, revetlles, campionats esportius, sopars populars, recitals de música espanyola i sardanes cada dia ompliran la setmana més festiva de Tossa de Mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.