Societat

tribunals

Un motorista ferit per una tanca serà indemnitzat El lloc de l'accident, 11 anys després, ara amb la protecció correcta

Es tracta de la segona sentència del Suprem que castiga l'administració per la lesió causada per una barrera

Els motoristes es consideren “poc protegits”

El Tribunal Suprem ha donat la raó a un motorista català, Juan Miguel Pizarro, en la reclamació d'una indemnització a la Generalitat de Catalunya per la lesió que va tenir l'any 2000 en accidentar-se a la carretera entre Tossa i Blanes i quedar paraplègic. El motorista va topar contra un dels pilars que subjectava la tanca de protecció de la carretera. El fet que no hi hagués una segona tanca arran de terra va facilitar l'impacte i la lesió cervical. Ara cobrarà poc més de 300.000 euros, la meitat del que reclamava perquè el Suprem ha repartit culpes entre la deficiència de la infraestructura i la “velocitat indeguda del conductor”.

Aquesta és la segona vegada que el Suprem sentencia a favor d'un motorista i contra l'administració en un cas idèntic de lesió per impacte en una tanca de carretera. “Els motoristes han de saber que això crea jurisprudència i que a partir d'ara el seu dret a reclamar està més protegit que mai”, va subratllar ahir l'advocat de Pizarro, Sebastià Martínez.

“Si la tanca hagués estat bé, amb un doble protecció, jo no m'hauria fet res”, va explicar ahir Juan Miguel, que va animar la resta de motoristes a defensar els seus dret en cas de tenir un accident.

Juan Miguel, que durant aquests anys ha batallat de manera individual davant dels tribunals, va rebre ahir el suport de diversos motoristes professionals compromesos en la causa de denunciar el risc de les barreres de seguretat. “No pot ser que carreteres que es fan de nou en nou no tinguin doble barrera de seguretat lateral. La sensació és que l'administració es preocupa molt poc per la seguretat dels motoristes”, va queixar-se Isidre Esteve.


Juan Miguel Pizarro va caure amb la seva moto en aquest punt, el quilòmetre 20.900 de la carretera que uneix Tossa i Blanes. D'això ara en fa onze anys, i aleshores la barrera de seguretat només estava formada per la barrera superior. Un cop a terra, el motorista va lliscar i la seva esquena es va trencar en topar contra un dels pilars de la barrera metàl·lica. Després de l'accident es va posar la tanca inferior, com s'aprecia a la imatge, fet que hauria evitat la lesió que ha deixat paraplègic Juan Miguel

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.