Societat

La Generalitat suspèn l'obsequi als matrimonis amb 50 anys de casats

El programa Noces d'Or consistia en una estada de quatre dies amb totes les despeses pagades en una instal·lació hostalera de la costa catalana

La retallada es justifica per donar prioritat a les ajudes a altres famílies que ho necessiten més

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha suspès temporalment el programa Noces d'or, destinat a obsequiar les parelles o matrimonis amb 50 anys de convivència que des de fa anys promovia la Generalitat.

Aquest programa consistia en una estada de quatre dies amb totes les despeses pagades en una instal·lació hostalera de la costa catalana i un conjunt d'activitats fonamentades en el fet convivencial.

Cleries ha anunciat la suspensió d'aquest programa, al qual s'han inscrit moltes parelles que celebren les seves noces d'or, durant la presentació del pressupost del seu Departament, que es redueix un 4,6%, en la comissió parlamentària, on han estat rebutjades les quatre esmenes a la totalitat presentades pels grups del PSC, ICV-EUiA, ERC i Ciutadans.

El secretari de Família de la conselleria de Benestar Social, Ramon Terrassa, ha explicat que la supressió temporal d'aquest programa per subvencionar aquestes estades per a parelles grans s'ha fet per donar prioritat a les ajudes a altres famílies que ho necessiten més.

A més, la conselleria també ha tingut en compte que els matrimonis o parelles d'edat avançada ja disposen d'altres serveis, com els viatges de l'Inserso, als quals poden accedir.

Des que es va instaurar aquest programa, fa més d'una dècada, centenars de parelles catalanes que celebraven les seves noces d'or han viatjat a Lloret de Mar, Salou o altres localitats amb càrrec al pressupost de la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.