Societat

badalona

El govern del PP i Badalona Som Tots obren una via de diàleg

Trobada La majoria d'intervencions en el ple de la plataforma van anar en la línia d'apostar per reunir-se amb l'alcalde sense renunciar al seu ideari Presència Un regidor del PP assisteix per primer cop a una reunió de l'entitat

La plataforma Badalona Som Totes i Tots es va reunir ahir en sessió plenària per primer cop després de les eleccions municipals que van portar el Partit Popular al govern de la ciutat. I precisament hi van debatre quin paper havia de jugar la plataforma en el nou context polític. L'opinió majoritària dels assistents va ser la d'obrir un diàleg amb el nou govern, sense renunciar als objectius propis. El govern del PP va ser present al ple i va convidar els responsables de la plataforma a mantenir una trobada.

“Ens hem de presentar, hem d'anar a l'Ajuntament i dir qui som”, va dir Anna Pruneda, del Círcol Catòlic. Opinió defensada per diversos dels assistents ahir al ple de la plataforma que agrupa les entitats que treballen a favor de la cohesió i la convivència a la ciutat. No hi va haver cap intervenció en contra d'establir un diàleg amb el nou govern. Si bé Anna Vicente, de l'Ateneu de Sant Roc, va fer una crida a no oblidar els objectius de la plataforma: “Ens acostarem a l'Ajuntament, però no amb el lliri a la mà, no es poden oblidar les mentides que han generat conflicte entre els veïns”, va explicar.

Si bé la decisió de demanar formalment una trobada amb el nou govern local la prendrà properament la permanent de l'entitat, a parer del que es va sentir ahir al ple, així serà. “Les entitats s'han manifestat perquè seguim fent la nostra feina, l'únic que canvia és l'interlocutor”, va explicar, en acabar la reunió, Maria Dolors Sabater, portaveu de la plataforma Badalona Som Totes i Tots.

El ple es va celebrar a l'Ateneu de Sant Roc i hi van participar més de 45 persones, representants d'entitats i partits. Entre ells, David Gómez (PP), flamant regidor de Serveis Socials i Salut i futur regidor del districte de Sant Roc. Gómez va intervenir per convidar la plataforma a reunir-se amb el nou govern: “Sereu ben rebuts per escoltar les vostres peticions”, els va dir. Gómez, que va emmarcar la seva presència en l'esfera “institucional”, no va desaprofitar l'ocasió per demanar “respecte als resultats electorals”. Sabater va mostrar la sorpresa per la presència del regidor del PP, perquè “fins ara com a partit no havien subscrit el manifest”.

Es manté el discurs

La plataforma no es va cohibir per la presència del regidor i hi va haver diverses intervencions dures contra el PP, si bé en la majoria dels casos es va ometre citar el partit. “La formació que ha guanyat les eleccions és l'única que fa missatges explícitament contraris al que nosaltres defensem”, va dir Sabater en l'inici de la seva intervenció.

El regidor del PP, “còmode” en territori hostil

El ple de la plataforma Badalona Som Totes i Tots d'anit es va assemblar força a un ple de l'Ajuntament. Hi van ser presents tots els partits amb representació –per primer cop també el PP– i també d'altres que no en tenen –Esquerra i la CUP–. De fet, els partits van centrar la majoria de les intervencions.

David Gómez jugava ahir en camp contrari i va haver d'escoltar moltes intervencions contra el discurs que el PP ha fet sobre la immigració. Si bé altres com Àngel Vendrell de la CUP, va assegurar: “El PP ha fet un discurs incendiari i feixista, però no creiem que tots els votants del PP siguin feixistes”. La darrera part d'aquesta reflexió va agradar al regidor, que es va sentir “còmode” en la trobada. “La convivència i la cohesió ens interessen a tots”, va assegurar el representant del nou govern local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.