Societat

badalona

El govern de García Albiol “oblida” penjar la bandera gai

Atribueix la “badada” al fet d'estar “immers” en la preparació del cartipàs municipal

Incompleix un acord de ple pres el 2004 que ordenava hissar-la cada 28 de juny

El nou govern municipal de Badalona, amb l'alcalde Xavier García Albiol (PP) al capdavant, va ignorar ahir la col·locació, a la façana de l'ajuntament, de la bandera representativa del moviment gai i lèsbic, un fet commemoratiu que s'acostuma a fer a molts edificis públics cada 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull Gai. Més enllà de la ideologia de la formació popular, que des de fa pocs dies governa Badalona per primera vegada a la història, la decisió de no hissar aquesta bandera emblemàtica incompleix un acord municipal aprovat en la sessió plenària del 25 de maig del 2004. Llavors, i a instàncies de l'Associació de Gais i Lesbianes (AGIL) de Badalona, tots els grups municipals (el PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC) excepte el PP van votar a favor d'una moció que sol·licitava que, cada 28 de juny, s'exhibís aquest emblema al balcó de l'edifici consistorial, separada de les banderes oficials, que pengen al capdamunt de l'ajuntament.

Des de llavors, i fins ahir, aquest acord s'havia acomplert. El motiu pel qual el nou executiu popular ha ignorat aquesta ordre –que només podria incomplir-se en el cas, no succeït, que es prengués un acord en sentit contrari–, és ben senzill. “No posarem excuses. Ha estat una badada fruit d'estar immersos en tota la feina d'elaborar el cartipàs municipal”, explicava ahir Maritxu Hervás, nova regidora de Govern i Recursos Interns i mà dreta de García Albiol en el nou govern popular badaloní. Hervás, però, va voler deixar clar un fet “obvi”: “El respecte profund i sincer d'aquest govern per a tots els col·lectius, independentment de la seva orientació sexual.”

Lamentant-se sincerament d'aquest oblit, la regidora popular va afegir que l'executiu badaloní, amb el batlle al capdavant, estarà disposat a “rescabalar” d'aquesta qüestió els col·lectius –gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals de la ciutat– que s'hagin sentit ofesos.

LA FRASE

No hi ha excuses. Amb la feinada de fer el cartipàs, ens n'hem oblidat. Rescabalarem qui s'hagi sentit ofès
Maritxu Hervás
regidora de Govern i Recursos Interns

LA DATA

25.5.2004
Va ser el dia que el ple badaloní
va aprovar, amb l'únic vot contrari del PP, exhibir la bandera gai cada 28 de juny.

Primera ofensiva contra el ‘mercat de la misèria'

Ahir, com qualsevol dimarts, una part de l'espai sota l'autopista C-31 entre Sant Adrià de Besòs i Badalona, es preparava per a una nova jornada de l'anomenat mercat de la misèria, un punt de compravenda il·legal d'objectes sense valor, rescatats gairebé sempre dels contenidors, amb què els uns busquen guanyar uns pocs euros per alleugerir la seva economia delicada i els altres tracten de trobar la ganga del dia. Ahir, però, era el primer dimarts amb el nou govern de Badalona, amb Xavier García Albiol (PP) al capdavant, totalment instal·lat en el poder. S'ensumava que el flamant alcalde, fins ara força crític amb la gestió policial d'aquest mercat marginal, no deixaria passar l'oportunitat d'intervenir-hi per combatre'l.

Així, quan un miler de persones, segons càlculs municipals, mercadejaven a la zona, prop d'uns cinquanta agents de diferents cossos –entre ells, una trentena de la Guàrdia Urbana– van iniciar un operatiu saldat amb més de dues tones de material decomissat. “És una qüestió de salubritat i de convivència i aquesta intervenció continuarà les pròximes setmanes”, va prometre Albiol. En tot cas, el desplegament d'ahir no va distar gaire del que l'anterior govern havia aplicat fa uns mesos. Sobretot, a principis d'any, quan en un dispositiu que sembla econòmicament inassumible també hi van participar una trentena d'agents. Precisament això va recordar a Albiol l'anterior responsable polític policial, Ferran Falcó (CiU), retraient-li que aprofiti operacions “habituals” per transmetre, com ahir, una “falsa imatge” d'intensificació de la pressió sobre la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.