Societat

L'alcaldessa de l'Hospitalet veu “irrellevant” que una escola pública instauri uniformes

Núria Marín considera que l'important és el contingut i la formació i educació que s'ofereix

El centre Màrius Torres vestirà per igual els escolars a partir del setembre

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha considerat aquest dimecres “irrellevant” que l'escola Màrius Torres d'aquesta ciutat introdueixi els uniformes a l'ensenyament públic a partir del proper curs, ja que l'important, segons Marín, és el contingut de l'escola i la formació i educació que ofereixen. “Sincerament no és el més important”, ha recalcat.

Marín respecta aquesta decisió perquè són “ells els professionals que estan treballant cada dia dins de les aules”. “No és el més rellevant del que passa en una escola, pública concertada o privada”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit amb l'alcaldessa de l'Hospitalet al Palau de la Generalitat durant una hora. En la roda de premsa posterior ha estat preguntada per aquesta qüestió un dia després que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, celebrés la decisió de l'escola i expliqués que l'objectiu és “afavorir el sentiment de pertinença” dels alumnes i també una manera “d'igualar el clima”. “Em sembla bé que a la conselleria li sembli bé”, ha recalcat Marín, al temps que ha considerat que segurament no podrian implantar-se aquests uniformes a l'escola sense que la Conselleria hi estigués d'acord. Marín ha destacat que aquesta és la primera escola pública de Catalunya que té la intenció de posar els uniformes a partir del setembre.

L'alcaldessa ha manifestat que “tota la comunitat hi està d'acord”, tant els pares, com els alumnes, mestres i la direcció com el Departament d'Ensenyament. Marín ha ressaltat que la seva opinió sobre aquesta qüestió era irrellevant perquè són ells els que han de tirar endavant aquesta escola. “És una escola nova que està al meu barri i no és el més rellevant portar uniforme o no”. De fet, ha explicat que ella ha anat a l'escola amb uniforme i sense uniforme i ha afirmat que l'important no és que passi amb el vestit, sinó el que passa dins les aules amb la formació, l'educació i el contingut de l'escola.

Ha admès que a les aules a l'Hospitalet de Llobregat “s'ha de treballar des de molts aspectes i possiblement s'ha tingut això en consideració per la direcció” i “ha proposat que l'uniforme sigui un instrument més treballar en aquest sentit”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.