Societat

barcelona

Nova denúncia a la Generalitat pels alts nivells de contaminació

Diverses entitats ecologistes i veïnals van tornar a presentar ahir una demanda davant la Fiscalia

Una nova denúncia es va incorporar ahir a les diligències que manté obertes la fiscalia contra la Generalitat per permetre uns excessius nivells de contaminació atmosfèrica. En aquest cas, la denúncia la van presentar de manera conjunta diverses entitats veïnals i ecologistes, entre elles la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la Confederació Veïnal de Catalunya (CONFAVB), Ecologistes en Acció, l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, Depana i l'Adenc.

La nova denúncia suposa una ampliació de la presentada fa uns mesos per Ecologistes en Acció i afegeix una sèrie de dades sobre contaminació i els seus efectes sobre la salut, extrets d'informes oficials de la Generalitat.

A partir d'aquestes dades oficials, els denunciants conclouen que el 2010 es van superar els límits de contaminació per partícules inferiors a 10 micres a Barcelona, l'àrea metropolitana i la plana de Vic. “No entenem que en un tema tan greu, que afecta el 65% de la població catalana, no es prenguin mesures immediates”, va dir la portaveu d'Ecologistes en Acció, Núria Vidal. Segons els denunciants, les partícules contaminants petites, procedents del trànsit, causen anualment 3.500 morts a Barcelona.

LA XIFRA

3.500
persones
moren cada any a Barcelona pels efectes de les partícules contaminants, segons estimen els denunciants.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.