Societat

Escola Valenciana denunciarà a Europa el decret contra les línies en valencià

Es reunirà amb experts del comité de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries

Prepara una estratègia legal contra el decret del plurilingüisme

Escola Valenciana ha dibuixat una estratègia en tres direccions en la defensa d'un model educatiu plurilingüe en valencià basada en tres eixos centrals: mobilització, acció legal i relacions institucionals.

Pel que fa a les relacions institucionals, l'entitat cívica traslladarà al Consell d'Europa l'intent del Consell de suprimir les línies en valencià. En concret, Escola Valenciana es reunirà demà a València amb experts del comité de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, que ja ha reiterat el seu aval al model educatiu d'immersió lingüística en valencià com el més eficient per a la formació lingüística dels alumnes.

En aquest sentit, dies després de l'anunci de l'exconseller Alejandro Font de Mora, el Consell d'Europa i Escola Valenciana van establir una reunió per informar de l'intent de canvi de marc legal en el sistema educatiu valencià. De fet, Escola Valenciana serà l'encarregada de presentar al·legacions en aquesta matèria a l'informe anual sobre l'estat de les llengües que l'estat espanyol envia anualment a Europa.

Per part de l'organisme europeu assistirà la secretària de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, Simone Klinge, i els membres del comité d'experts de la Carta Europea Vesna Cmic, Alberto López Basaguren i Gabor Kardos.

Escola Valenciana també ha demanat una entrevista amb el nou conseller d'Educació, José Ciscar, i amb la màxima responsable de política lingüística, la consellera de Cultura, Lola Johnson.

L'entitat cívica ha anunciat, a més, que aquesta setmana té previst reunir-se amb diferents assessors legals per preparar una estratègia jurídica davant un decret que “prohibeix el dret estatutari d'estudiar en valencià”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.