Societat

Manifestació a Sabadell contra les retallades a la sanitat catalana

La marxa aplega un miler de persones, entre les quals treballadors de l'hospital Parc Taulí i ciutadans del Vallès Occidental

Els ajustaments suposaran el tancament de diverses sales d'operacions i la no renovació de 200 eventuals

Un miler de persones s'han manifestat aquesta tarda a Sabadell per protestar per les retallades al sector sanitari proposades per la Generalitat.

La marxa, que ha transcorregut pels carrers del centre de la ciutat, entre l'Ajuntament i l'hospital Parc Tauli, ha reunit professionals sanitaris i veïns de Sabadell i dels municipis pròxims.

La protesta ha estat convocada per diverses plataformes veïnals i de treballadors per denunciar la saturació que pateix l'Hospital Parc Taulí, que és el centre de referència dels municipis de la zona sud d'aquesta comarca. A més, consideren que les retallades sanitàries reduiran la qualitat assistencial a diversos municipis del Vallès Occidental.

L'aplicació de les tisorades a l'hospital vallesà ja ha obligat a tancar de dues plantes i tres sales d'operacions, “el que el que significa que aquest any es duran a terme 1.800 intervencions menys”, segons la presidenta del comitè d'empresa, Montse González. També suposara la no renovació dels contractes a uns 200 treballadors eventuals.

“Les retallades també afectaran els veïns de Montcada, Cerdanyola, Barberà i Ripollet, que haurien de ser atesos al futur hospital Ernest Lluch i que per ara la Generalitat no preveu construir, amb la qual cosa hauran de continuar anant al Parc Taulí”, ha explicat González.

La presidenta del comitè d'empresa ha afegit que els treballadors de l'hospital sabadellenc han acordat proposar una sèrie de mesures d'ajust salarial per evitar que es produeixin més acomiadaments dels plantejats inicialment.

La plantilla confia en poder arribar a un acord amb la direcció del centre per evitar que 120 professionals perdin la seva feina i que s'apliqui l'ERO temporal anunciat pel centre i que afectaria la totalitat de la plantilla, uns 3.000 empleats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.