Societat

santa coloma de gramenet

La pressió veïnal atura un desnonament al barri Llatí

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques va evitar que una família del carrer Sicília hagués d'abandonar casa seva

A la mateixa hora també se'n va parar un altre al barri de la Mina

Convocats per la recentment constituïda Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Habitatge de Gramenet, més de dues-centes persones van aconseguir ahir aturar de manera momentània el desnonament d'una família al barri Llatí. Des de primera hora del matí, veïns, membres d'entitats i d'altres plataformes d'afectats i alguns regidors –van ser-hi els dos de Gent de Gramenet i les dues d'ICV-EUiA–, van concentrar-se a les portes del número 43-45 del carrer Sicília per intentar evitar que membres del jutjat i els Mossos arribessin a l'habitatge amb l'ordre judicial. De fet, s'hi van acostar en taxi, però ni tan sols el van abandonar en veure que la porta de l'edifici estava atapeïda de gent i que seria impossible accedir-hi.

Per la família d'afectats –un matrimoni amb fills on només es reben al mes 700 euros– l'espera va ser llarga, però sempre van tenir el suport dels veïns i dels conductors, alguns dels quals tocaven el clàxon en senyal de suport al pas de la concentració. Les consignes, com en altres casos, anaven contra les entitats financeres que “fan negoci quan ja t'han pres el pis”. “És intolerant que un cop deixes de pagar la hipoteca perquè no pots, subhastin el pis, el tornin a vendre i a guanyar diners i t'obliguin a continuar pagant tot i no tenir-lo”, comentava ahir una veïna de l'afectada.

Finalment, a les dotze del migdia tocades es va confirmar que l'ordre judicial no s'executava fins a nou avís. Igual que a Santa Coloma, un grup de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i veïns van aturar un altre desnonament, previst per a la mateixa hora, al barri de la Mina, concretament al carrer Llevant.

LA XIFRA

2
desnonaments es van poder aturar ahir a la comarca: un al barri Llatí i un altre a la Mina

Una protesta que acaba a l'ajuntament

Després de saber que l'ordre judicial quedava aparcada, alguns veïns van decidir acabar la protesta a l'ajuntament. Allà es van reunir amb el responsable de Benestar Social i Família, Raúl Moreno (PSC), que va explicar que l'Ajuntament havia enviat una carta al jutjat demanant-li temps per tal que la família pogués trobar un pis alternatiu. Fonts del consistori van assegurar ahir que la família ja havia rebut un ajut provinent del fons social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.