Societat

societat

Blanes retalla un 25% el pressupost de la festa

S'ha eliminat l'escenari del passeig del Mar, i el concert del grup Manel, un dels grans atractius de la festa major, es farà a l'espai de Barrakes

El pressupost de la festa major de Santa Anna de Blanes serà aproximadament d'uns 80.000 euros, un 25% menys del que s'havia previst en el pressupost prorrogat, segons va explicar ahir l'alcalde, Josep Marigó. El pressupost del concurs de focs artificials, però, no s'ha pogut reduir aquest any, i serà de 184.000 euros, que és la quantitat ja prevista.

La festa comença divendres vinent i acaba el dia 28, i cada any té una afluència de 250.000 visitants de mitjana; en total, es calcula que visiten Blanes 1.200.000 persones, segons dades facilitades per l'alcalde. “L'impacte de la festa sobre el comerç i la restauració és important, i el rendiment efectiu calculem que pot ser d'entre 3 i 4 milions d'euros”, va dir Marigó.

Tant Marigó com la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, van destacar que, malgrat la retallada, s'han recuperat activitats gràcies a l'empenta i la implicació de les entitats locals que hi participen. La retallada també s'ha pogut fer introduint-hi petits canvis, com ara eliminant l'escenari del passeig del Mar (on s'havia previst el concert dels Manel, ara traslladat a les Barrakes) i canviant la ubicació de l'escenari de darrere de l'Ajuntament per tal que els artistes puguin fer servir la sala de plens com a camerino.

Pel que fa a les activitats, s'han recuperat el correaigua i el correfoc, que, segons Torres, feia uns anys que no es feien. El cost dels focs, que és a part del de la festa, no s'ha pogut ajustar però s'hi treballa amb vista a l'any vinent. El que sí que es va reduir, ja amb l'anterior equip de govern de CiU, és la dotació dels premis en metàl·lic, que ha quedat en 1.000 euros per al primer i 3.000 per al segon. De les 20 propostes presentades a concurs, n'hi ha 5 de seleccionades, més la guanyadora de l'any passat, Europla. Pel que fa a l'aparcament, el consistori habilitarà l'espai de 12.000 m² de la zona de l'escola Sa Forcanera.

LA XIFRA

250.000
persones de mitjana
visiten cada dia Blanes durant la festa major de Santa Anna, atretes, en bona part, pels focs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.