Societat

barcelona

Retards en trens, tramvies i metro a causa de les pluges

Els Bombers de Barcelona fan 51 sortides i els dipòsits d'aigua pluvial s'omplen fins a un 78% de la seva capacitat

La intensitat de la pluja causa goteres en l'accés a la T1 de l'aeroport del Prat

L'estació de Bogatell de la línia 4 del metro, tancada; retards al Trambesòs i talls a la T5, que no arriba a les Glòries; els trens entre Sants i passeig de Gràcia, sense circular, i la ronda Litoral tallada a la plaça Palau. Aquest és el balanç dels danys que va provocar ahir a la matinada una de les tempestes més fortes d'aquest mes de juliol a Barcelona.

El litoral barceloní va ser la zona més afectada amb els registres més alts del juliol. Fins a 73,4 litres per metre quadrat van caure a l'estació meteorològica de Badalona, mentre que a Barcelona les precipitacions van ser de 66,8 a l'estació del Raval i de 59,6 a la zona Universitària. Més important va ser la intensitat de la tempesta, ja que en poc menys de mitja hora van caure fins a 34,6 litres a Badalona, 32 litres al Raval de Barcelona i 31,9 a la Zona Universitària.

Inundacions, filtracions d'aigua i apagades semafòriques a causa dels talls elèctrics van provocar fins a 51 sortides dels Bombers de Barcelona des de les 5 de la matinada fins a les 8 del matí, hora en què es va desactivar l'alerta. La intensitat de la pluja també va provocar que els dipòsits pluvials de la ciutat s'omplissin fins a un 79% de la capacitat. Els que més aigua van acumular van ser els de l'Escola Industrial, la Zona Universitària, la plaça Fòrum, Urgell i Taulat. Mitja hora després es van tornar a buidar perquè l'aigua passés dels col·lectors a la depuradora abans d'arribar al mar. Tot i això, es va penjar la bandera groga a deu platges del litoral barceloní pels abocaments del sistema de drenatge, que són habituals en episodis de pluges fortes.

Conjuntament amb el litoral barceloní, les comarques del Baix Llobregat també van resultar afectades per les tempestes i els consegüents talls de llum a causa de la caiguda de tres línies de mitjana tensió. Fins a 3.000 clients, aproximadament, de Molins de Rei, segons fonts de Fecsa-Endesa, van quedar sense subministrament elèctric, que va retornar passades les dotze del migdia. Al Prat del Llobregat van arribar a caure fins a 32,6 litres per metre quadrat durant tot l'episodi de pluges.

Goteres a l'aeroport

La intensitat de la pluja va provocar, per primera vegada, segons fonts de l'aeroport, goteres al vestíbul d'accés a la Terminal 1 de l'aeroport del Prat i en 4 de les 70 passarel·les de què disposa l'aeroport. L'aigua de pluja es va filtrar per l'obertura superior de les finestres de vidre, que estan situades en un dels laterals de l'accés a la T1.

Els embornals no van poder absorbir tanta quantitat d'aigua, que es va acabar filtrant pel sostre, segons van explicar fonts de l'aeroport. Aquestes mateixes fonts van assegurar que es tractava d'un fet puntual fruit de la intensitat de la pluja i no pas causat per l'estructura de l'edifici, amb poc més de tres anys d'antiguitat. Les goteres no van afectar la circulació dels viatgers, si bé la pluja i el vent van obligar a desviar quatre vols de càrrega.

LA XIFRA

38
litres
per metre quadrat en 25 minuts va registrar l'estació meteorològica situada a l'aeroport del Prat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.