Societat

La vaga d'ambulàncies afecta un 60% dels serveis

El sector del transport sanitari concertat va començar ahir quatre dies de protesta en contra de les retallades

Els sindicats xifren el seguiment de la convocatòria en un 70% a tot Catalunya

La vaga en el transport sanitari va afectar ahir, en la primera de les quatre jornades de vaga convocades, prop del 60% dels serveis programats a les comarques gironines, segons va explicar ahir una representant de CCOO. Dels 700 serveis de trasllat de malalts programats, només se'n van fer 300, segons les mateixes fonts, a causa de l'acció que els piquets informatius van dur a terme des de primera hora del matí als diferents hospitals. CCOO, un dels sindicats convocants juntament amb UGT, USOC i ASAC i CGT, desconeixia però el nombre de treballadors que havia secundat la vaga. La plantilla de treballadors del transport sanitari a les comarques gironines està formada per 476 treballadors, però diàriament en treballen uns 300. La flota de vehicles està integrada per 45 ambulàncies que fan el transport urgent –i que ahir van cobrir tots els serveis– i 65 per al transport programat. El Consorci del Transport Sanitari de Girona, l'empresa que gestiona el servei, no va facilitar ahir cap dada sobre el seguiment de la vaga.

Els sindicats han organitzat per demà a la tarda una manifestació a Girona.

A tot Catalunya, els sindicats van xifrar ahir en un 70% el seguiment de la vaga del sector del transport sanitari concertat, la primera que s'organitza en l'àmbit de la sanitat. El Departament de Salut, que va donar dades de la patronal, va abaixar el percentatge de seguiment de la vaga a menys del 10%. Amb aquestes mobilitzacions, els sindicats protesten per l'incompliment del conveni col·lectiu per part de la patronal i per les retallades pressupostàries del Departament de Salut en el servei d'urgències SEM, d'un 6%, que han de començar aquest mes de juliol i que suposarà, segons els afectats, la disminució de 935 hores diàries de cobertura. “Hi haurà franges amb menys ambulàncies i el temps de resposta serà considerablement superior, entre 20 i 50 minuts”, va assegurar ahir un portaveu d'UGT.

LA XIFRA

935
hores diàries
de servei d'ambulàncies s'hauran de reduir per culpa de les retallades. Vol dir 28.000 hores al mes.

LA DATA

21.07.11
Els sindicats
han organitzat una manifestació que sortirà a les 6 de la tarda de la plaça Independència de Girona.

Decàleg de bona pràctica mèdica tot i la tisorada

El sindicat Metges de Catalunya ha elaborat un decàleg de bona praxi en temps de retallades en què recomana als professionals anteposar el criteri clínic per preservar la qualitat assistencial.

Cercavila contra les retallades a l'Hospitalet

Associacions, sindicats i grups de professionals sanitaris organitzen avui a l'Hospitalet una cercavila durant tot el dia com a protesta per les retallades a la sanitat. Els participants aniran vestits de negre com a senyal de dol per la sanitat pública. L'acte començarà a la plaça Pubilla Casas i finalitzarà a la plaça Catalunya de Barcelona. A la una, es farà una donació de sang a l'hospital de Bellvitge.

Ocupació nocturna del CAP Sanfeliu

Veïns del barri de Sanfeliu de l'Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat) tenen previst ocupar cada nit el CAP de la zona per evitar el tancament del servei del 25 de juliol al 9 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.