Societat

Societat

Les ‘piranyes' de Lloret de Mar

Tres establiments de la població ofereixen teràpia amb peixos per eliminar la pell morta dels peus i reactivar la circulació

A Lloret de Mar els peixos et fan massatges. I no és una llicència més o menys poètica, és que hi ha –almenys– tres establiments que es dediquen a oferir massatges i neteja de peus fent servir els peixos garra rufa, una espècie que es veu que a Turquia es coneix com a peix doctor i que s'utilitza per eliminar la pell morta i alleugerir els símptomes d'algunes malalties com ara la psoriasis.

El peix s'alimenta del teixit mort de la pell, i en alguns països asiàtics el massatge es fa en piscines molt grans en què el client es submergeix per deixar que els peixets treballin. Diuen els responsables d'Originalfishspa, un dels establiments que s'hi dediquen a Lloret, que els peixos el que fan és –a part d'activar la circulació– exfoliar la pell, un dels mètodes més vells per millorar-ne l'aspecte.

El ritual és aquest: quan arribes a l'establiment, el personal (humà) et neteja els peus –als peixos no els agraden les restes de crema solar o altres productes–, es comprova que no hi ha cap ferida, i després els introdueixes en un petit aquari on hi ha 150 peixets amb gana que et comencen a rosegar la pell morta (i això de rosegar és un dir perquè es veu que no tenen dents). El temps sol ser d'entre cinc i deu minuts però perquè realment sigui efectiu, cal repetir-ho de tant en tant, perquè l'aigua ajuda a estovar la pell morta.

Per si algú té dubtes de la higiene del negoci, els responsables expliquen que l'aigua de l'aquari passa per un filtre que la va netejant i, de moment, ningú no s'ha queixat de cap molèstia, al contrari. A més, per arrodonir la sessió, una fisioterapeuta fa un massatge als peus abans que el client es torni a calçar. L'únic incident, de moment, va produir-se quan un client es va posar dret a la peixera i va aixafar uns quants dels seus benefactors i és que de vegades tenen tanta gana que fins i tot quan es treu el peu de l'aigua es resisteixen a deixar de rosegar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.