Societat

seguretat

Lloret posarà més càmeres en zones comercials i d'oci

Actualment ja n'hi ha nou d'instal·lades i l'alcalde ha demanat un informe a la policia local per determinar on en calen més

Codina considera “prioritari” augmentar-ne el nombre per reduir la sensació d'inseguretat

Una setmana després del tràgic succés que va costar la vida al noi de 15 anys Andrew Milroy, la sensació d'inseguretat ha revifat entre els veïns i comerciants de Lloret de Mar. “Aquesta situació ha generat intranquil·litat i malestar, jo no diria que generi inseguretat, sinó més aviat una sensació de desànim i angoixa”, reconeix l'alcalde de Lloret, Romà Codina. Per garantir que els ciutadans se sentin segurs, Codina vol augmentar el nombre de càmeres de seguretat que hi ha als carrers. L'hivern passat es van instal·lar les primeres nou càmeres, que controlen, entre altres zones, el passeig Marítim i l'avinguda Just Marlès, que concentra la major part de l'oci nocturn del municipi costaner.

L'informe, al setembre

Amb la posada en marxa de la central de trànsit, s'ha estès la xarxa de fibra òptica a tot el municipi, cosa que permet instal·lar més càmeres i connectar-les al mateix sistema. Per això, l'alcalde ha encarregat un estudi a la policia local per saber en quins punts es podrien instal·lar més càmeres. La prioritat, segons Codina, és tenir controlades les zones d'oci nocturn, però també els carrers i les places de les zones comercials per evitar furts. “La meva voluntat és, a part de fer totes les infraestructures que puguem, invertir en seguretat, perquè serà un pas important per reduir els problemes d'ordre públic i inseguretat que tenim”, ha justificat Codina.

L'alcalde preveu que l'informe estigui enllestit al setembre o l'octubre, per tal de començar a pressupostar la instal·lació de les càmeres i destinar-hi una partida en el pressupost de l'any que ve.

Segons dades de la policia, durant els cinc primers mesos de l'any el nombre de delictes i faltes a Lloret ha baixat un 12%, i s'ha passat dels 1.796 del 2010 als 1.587 d'aquest any. Codina remarca que aquests resultats només s'aconsegueixen augmentant la presència policial. La plantilla de la policia local és de cent efectius, els quals, durant l'estiu, no fan vacances i fan hores extres per poder atendre les necessitats d'un municipi que quadruplica la població i que arriba a acollir 150.000 persones diàries.

Lloret té més de 30.000 places hoteleres i 8.000 places en apartaments turístics. El 2010, va tancar amb una mitjana d'ocupació anual d'un 75%.

Interior “està estudiant” destinar-hi més mossos

L'alcalde reconeix que, malgrat que el Departament d'Interior destina més efectius a les poblacions costaneres durant l'estiu, no en fan prou. “Ens diuen que hi ha 175 efectius per a Lloret, Blanes i Tossa, però en necessitem més”, manifesta. Per això, Lloret ha demanat al govern que destini més agents al municipi durant les sis setmanes que queden d'estiu, per poder garantir la seguretat al municipi que més turistes concentra de la Costa Brava. Per la seva banda, fonts del Departament d'Interior han explicat que “estan estudiant” la petició de l'alcalde, i destaquen la tasca que s'està fent per millorar la coordinació entre els diferents cossos policials.

En els darrers dos mesos, a Lloret de Mar s'han registrat dos crims. El primer va passar el juny passat, quan el cos d'un home de 62 anys, Carlos Soriano Giménez, va ser trobat mort, embolicat amb una estora i entaforat en un armari d'un pis que havia llogat. El cadàver es va descobrir per la forta pudor que sentien els veïns, que feia dies que no veien l'home que s'estava al pis ni el seu fill. Les investigacions donen com a sospitós de la mort el fill de la víctima, Carlos Soriano Marco, que té nombrosos antecedents policials. L'altre crim va tenir lloc fa just una setmana, quan un noi de 15 anys, Andrew Milroy, va ser assassinat després de ser apunyalat al carrer del Torrentó del municipi. Els Mossos d'Esquadra estan buscant un grup de magribins que s'haurien barallat amb la víctima abans d'abandonar-la malferida enmig d'un bassal de sang.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.