Societat

Tempesta al Gironès i la selva

Un fort aiguat col·lapsa l'entrada sud de Girona

Dos conductors, atrapats amb els cotxes sota la via del tren a tocar de l'Hipercor

Els bombers van fer més de 60 sortides a baixos i el concurs de focs de Blanes es podria suspendre avui

Un intens xàfec d'estiu va deixar impracticables diverses rotondes i vies de l'accés sud de la ciutat de Girona a primera hora de la tarda. Com a conseqüència de l'aiguat dos conductors van quedar atrapats amb els vehicles al pas sota la via del tren a tocar de l'Hipercor de Girona. L'aigua els arribava a mitja porta i va caldre la intervenció dels bombers per rescatar els conductors d'aquests turismes.

Els Bombers de la Generalitat es van veure obligats a fer més d'una seixantena de sortides, principalment per actuar en garatges i baixos inundats. La intensa pluja també va afectar poblacions veïnes del Gironès i també es van registrar alguns incidents a municipis com Salt, Llagostera, Cassà de la Selva i Quart, on es van inundar baixos i van quedar tallades algunes vies públiques. A les poblacions de la Selva la pluja va obligar a suspendre actes, com ara el piromusical de Lloret de Mar i tots els actes de la festa major de Blanes. El concurs de focs artificials va estar en suspens tota la tarda, però finalment els tècnics van decidir que es podia celebrar. Avui, però, perilla. Els bombers van fer catorze sortides a la comarca de la Selva.

A Girona els principals problemes es van produir al sud de la ciutat, on la Policia Municipal va centrar els seus esforços a controlar la circulació a la rotonda de Salt, al sector industrial de Mas Xirgu, on quedava col·lapsada l'entrada sud de la capital gironina, i a tallar el trànsit a la rotonda del Güell a l'altura del col·legi Bell-lloc. Els embornals no donaven l'abast tampoc a les rotondes de Mas Gri i el voral de la carretera Barcelona es va transformar en un autèntic bassal. En alguns punts l'aigua s'acumulava en grans quantitats, fins que un equip de tècnics es va dedicar a obrir els embornals per facilitar-ne l'evacuació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.